Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση τριών καταλήψεων

Έφοδο έκαναν σήμερα αστυνομικοί στην κατάληψη Gare στην Καλλιδρομίου 74, στην Ζαΐμη 11 στα Εξάρχεια και στην Ματρόζου 45 στο Κουκάκι. Στην τελευταία έγιναν προσαγωγές 12 ανθρώπων (οι 10 βρίσκονταν εντός του χώρου και τα δύο έξω), οι οποίοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ

Aπό τις 6 το πρωί δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στα συγκεκριμένα κτήρια στο πλαίσιο τριπλής επιχείρησης εκκένωσης, που έγινε με εισαγγελική εντολή, έπειτα από μηνύσεις των ιδιοκτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτήριο της Ματρόζου ανήκει στον «Ευαγγελισμό», της Ζαΐμη στην ΕΣΗΕΑ και της Καλλιδρομίου σε ιδιώτη. Προανάκριση διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια.

Η ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικής πληροφορόρησης indymedia αναφέρει ότι οι καταλήψεις Gare και Ματρόζου συμμετείχαν στη διεθνιστική αντοφασιστική πορεία αλληλεγγύης στην Libertatia της Θεσσαλονίκης προχθές.

Η κατάληψη GARE είχε εκκενωθεί και τον περασμένο Νοέμβριο κατά τη διάρκεια αστυνομική επιχείρησης κατά την οποία είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα, αλλά είχε ανακαταληφθεί από ομάδα αναρχικών μία εβδομάδα μετά.

efsyn.gr