Άλλο ένα μέλος της οικογένειας Ταμίμι στις ισραηλινές φυλακές (βίντεο)

Άλλο ένα μέλος της οικογένειας Ταμίμι που κρατείται από το Ισραήλ, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής καμπάνια συλλογής υπογραφών για να μη γίνει η δίκη της Αχέντ Ταμίμι κεκλεισμένων των θυρών.

Ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τον 21χρονο Oυαλίντ Ταμίμι μέσα από το σπίτι του, στο κατεχόμενο Νάμπι Σάλεχ, την Πέμπτη 15/03 το πρωί.

Το Νάμπι Σάλεχ, είναι ένα χωριό της Δυτικής Όχθης που έχει αναχθεί σε σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή μετά τη σύλληψη της νεαρής Άχεντ Ταμίμι.

Η οικογένεια των Ταμίμι είναι γνωστή για τη δράση της κατά των ισραηλινών δυνάμεων σε αυτό το χωριό, που είναι θέατρο συχνών διαδηλώσεων κατά της ισραηλινής κατοχής.

Άλλο ένα μέλος της οικογένειας Ταμίμι που κρατείται από το Ισραήλ, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής καμπάνια συλλογής υπογραφών για να μη γίνει η δίκη της Αχέντ Ταμίμι κεκλεισμένων των θυρών. Επίσης, ζητείται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αντιπροσωπεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ να παρακολουθήσει τη δίκη της 17χρονης, η οποία έχει αναδειχθεί σε σύμβολο αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή.  

Η Άχεντ Ταμίμι, 17 ετών, συνελήφθη μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χτυπά Ισραηλινούς στρατιώτες που βρίσκονταν έξω από το σπίτι της στο Νάμπι Σάλεχ.

Η δίκη της Άχεντ, η οποία παραμένει υπό κράτηση από τον Δεκέμβριο, διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών από τις 13 Φεβρουαρίου ενώπιον ισραηλινού στρατοδικείου.

Jewish Voice for Peace

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Νέα από την Παλαιστίνη)

left.gr