Ρατσιστική δήλωση Νετανιάχου: Οι Αφρικανοί παράτυποι μετανάστες είναι η χειρότερη απειλή για το Ισραήλ

Το έθνος – σύμβολο κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων, ο λαός που πλήρωσε βαρύ τίμημα από τις διώξεις και τις σφαγές σε βάρος του από τους ναζί, κατρακύλησε ακόμα περισσότερο στο βούρκο του φασισμού και της μισαλλοδοξίας. Ο πρωθυπουργός του κράτους του Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, «τίμησε», από χτες κιόλας, τη Παγκόσμια Μέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων με μια τραγική και απίστευτη δήλωση: Χειρότερη απειλή για το Ισραήλ είναι οι Αφρικανοί παράτυποι μετανάστες.

 

Ο Νετανιάχου υποστήριξε, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο ηλεκτρικός φράχτης που έχει τοποθετηθεί στη μεθόριο Ισραήλ-Αιγύπτου έσωσε το Ισραήλ από επιθέσεις τζιχαντιστών αλλά κι από αυτό που αποκάλεσε «χειρότερη» απειλή, τη μαζική άφιξη παράτυπων μεταναστών από την Αφρική.

 «Χωρίς αυτόν τον φράκτη, θα ήμασταν αντιμέτωποι με σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά και, το χειρότερο, με μια μαζική άφιξη παράτυπων μεταναστών από την Αφρική» δήλωσε ο Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου αναφορικά με την ανάπτυξη του νότιου Ισραήλ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ, 42.000 Αφρικανοί μετανάστες διαμένουν στη χώρα, με καταγωγή κυρίως το Σουδάν και την Ερυθραία. Αφίχθησαν μαζικά μετά το 2007, εισερχόμενοι από το Σινά της Αιγύπτου, όπου εκείνη την εποχή τα σύνορα ήταν διάτρητα. Ένα αμφιλεγόμενο κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει την απέλαση χιλιάδων Αφρικανών μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

«Μιλάμε για ένα εβραϊκό και δημοκρατικό Κράτος, όμως πώς θα διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει εβραϊκό με 50.000-100.000 μετανάστες τον χρόνο;» διερωτήθηκε ο Νετανιάχου.

«Ένα εκατομμύριο, ενάμισι εκατομμύριο και τότε «ας το κλείσουμε το μαγαζί»», συμπλήρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, εκφράζοντας ικανοποίηση «ότι αντί να «κλείσουμε το μαγαζί», τοποθετήσαμε έναν φράκτη».

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε το 2010 την ανέγερση ενός ηλεκτροφόρου φράκτη στα σύνορα της Αιγύπτου με το Ισραήλ για να εμποδίσει τη διέλευση παράτυπων μεταναστών, το εμπόριο ναρκωτικών και τις «διεισδύσεις τρομοκρατών». Ο φράκτης, ολοκληρώθηκε το 2014, εκτείνεται σε 242 χιλιόμετρα κατά μήκος των συνόρων Ισράηλ-Αιγύπτου, από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας έως την πόλη Εϊλάτ.

Το περήφανος λαός του Ισραήλ έχει μετατραπεί σε κράτος-φονιά, που εδώ και εξήντα χρόνια επιδίδεται σε εθνοκάθαρση και γενοκτονία απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης, ξεριζώνοντας εκατομμύρια Παλαιστίνιους από τις εστίες τους, σκοτώνοντας ότι αντιστέκεται, κλέβοντας γη και εποικίζοντας βίαια τα εδάφη τους. Και βέβαια σήμερα έχει τον πολιτικό ηγέτη που του αξίζει, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, γνήσιο εκφραστή της κατρακύλας του.

Είναι ο ίδιος που τον Οκτώβρη του 2015, μιλώντας στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο, προσπαθώντας να ξεπλύνει τους Ναζί τόνισε ότι «ο Αδόλφος Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους εκείνη την εποχή, ήθελε απλά να τους απελάσει».

Το πανάρχαιο μυστικιστικό σύμβολο των λαών της Μέσης Ανατολής και της Μεσοποταμίας, που συμβολίζει την προσπάθεια της ανθρώπινης φύσης να φτάσει το θείο και το κατέβασμα του πνευματικού κόσμου για να κρατήσει τον Ανθρωπο σε ισορροπία, υιοθετήθηκε ως εθνικό σύμβολο του κράτους του Ισραήλ, τον Οκτώβρη του 1948.

Σήμερα, στα χέρια αυτής της ηγεσίας και αυτών των επιλογών έχει χάσει τηνάνοδό του, έχει χάσει την ισορροπία του. Βρίσκεται σε μια αδιάκοπη βύθιση στη λάσπη και τη βρωμιά, σε έναν κόσμο φτιαγμένο από τα χειρότερα υλικά της ανθρώπινης κοινωνίας.

Κρίμα!

του Ανδρέα Δενεζάκη-imerodromos.gr