Φασιστικές επιθέσεις κατά αγωνιστών στις παρελάσεις στο Γαλάτσι και τη Καλλιθέα φέρνει η κυβερνητική πολιτική των εθνικιστικών εξορμήσεων

Φασιστικές επιθέσεις κατά αγωνιστών  στις παρελάσεις στο Γαλάτσι και τη Καλλιθέα φέρνει η κυβερνητική  πολιτική των εθνικιστικών εξορμήσεων

Στην Καλλιθέα. τη μέρα της παρέλασης της 25ης Μαρτη, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής απομονώθηκαν από αντιφασιστική συγκέντρωση.

Στο τέλος της παρέλασης, στην οδό Δαβάκη και Θησέως, φασιστοειδή επέλεξαν να επιτεθούν σε ομάδα μελών της ΚΕΕΡΦΑ και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος τραυματίζοντας τέσσερις. Τα φασιστοειδή ήταν 8-10, ένας φόραγε κοκούλα, άλλος ρούχα παραλλαγής των ειδικών δυνάμεων, οι περισσότεροι κοντοκουρεμένοι με μαύρα ρούχα και φόραγαν γάντια. Έσπασαν το τραπεζάκι της ΚΕΕΡΦΑ με υλικό που μοίραζαν.
Η Αστυνομία μαζί με δύο αξιωματικούς έφτασαν στο σημείο και προστάτευσαν τα φασιστοειδή. Παρά το ότι  τα φασιστοειδή ήταν παρόντα και της υποδείχτηκαν οι δράστες, τους άφησαν να αποχωρήσουν ανενόχλητοι.
Την ίδια ώρα, στο Γαλάτσι άλλα φασιστοειδή επιτέθηκαν σε άλλη ομάδα της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ, τραυματίζοντας στο πρόσωπο τον Γιώργο Πίττα, δημοσιογράφο της Εργατικής αλληλεγγύης.Τα φασιστοδειδή αποθρασύνονται από την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αυτή την περίοδο διεκδικεί αυξημένο ρόλο για τον ελληνικό καπιταλισμό απέναντι στους ανταγωνιστές του, τόσο στο Αιγαίο, όσο στα Βαλκάνια και την Ανατ.Μεσόγειο. Τα παζάρια στο Μακεδονικό, η διεκδίκηση του ρόλου των νονών των Βαλκανίων για το όνομα και το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, οι ανταγωνισμοί με την Τουρκία για τον έλεγχο των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και των συμβολαίων με τις πολυεθνικές εταιρίες, οι έλεγχοι των συνόρων και οι καταδιώξεις των μεταναστών και των προφύγων στον Έβρο με τις συλλήψεις των δύο στρατιωτικών στο έδαφος της Τουρκίας, έχουν συνοδευθεί από μιά εθνικιστική εκστρατεία της ίδιας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στρώνει το δρόμο για τις επανεμφανίσεις και τη δράση των φασιστών με τις επιλογές του σωβινισμού και της πολεμοκαπηλείας. Οι ίδιες οι στρατιωτικές παρελάσεις σήμερα,  τις οποίες υπόσχονταν ότι θα καταργήσει, αποτελέσαν θερμοκήπιο για την εμφάνιση των φασιστών.
Η Αριστερά και το εργατικό κίνημα χρειάζεται να συγκρουστούν με αυτη την εθνικιστική εκστρατεία, που ανοίγει την δυνατότητα να δυναμώσει η Δεξιά κια η ακροδεξιά να οργανώνουν εθνικιστικά συλλαλητήρια αλλά και να βγει στο δρόμο η φασιστική δεξιά και η Χρυσή Αυγή με τα τάγματα εφόδου. Η αλληλεγγυη των εργατών από τα Βαλκάνια και την Τουρκία μέχρι την Κύπρο και τη Μ.Ανατολή είναι η απάντηση μας για να αποτρέψουμε τους πολέμους και την άνοδο των φασιστών. Δεν χρειαζόμαστε νέα κούρσα εξοπλισμών την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις αλλά αγώνες για να μπεί φρένο στους ανταγωνισμούς που φέρνουν πολέμους.  

Είναι προκλητικό η κυβερνητική ΕΡΤ, η οποία δεν καλύπτει τις φασιστικές επιθεσεις να δίνει λόγο στο υπόδικο Κασιδιάρη την ώρα που στη Βουλή συζητιέται η αποβολή ολόκληρης της συμμορίας για 15 μέρες.

Καλούμε την αριστερά και τα συνδικάτα να καταδικάσουν τις φασιστικές επιθέσεις και να μπούν μπροστά σε ένα γύρο αγώνων, ενάντια στη λιτότητα,τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και την εθνικιστική εκστρατεία που στρώνει το δρόμο για πολεμικές εμπλοκές και την άνοδο των φασιστών.

Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες και να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που τους έκαναν πλάτες στην Καλλιθέα.

pittasggalatsi

ΥΓ. Στη φωτό ο Γιώργος Πϊττας, δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης

antiracismfascism.org