Αναγνωρίστηκαν οι δράστες που κακοποίησαν αδέσποτο σκύλο

Οι δράστες που έριξαν ένα αδέσποτο σκυλί από το γκρεμό κοντά στο επιτηρητικό φυλάκιο Πληκατίου στο Στρατόπεδο της Κόνιτσας στο νομό Ιωαννίνων αναγνωρίστηκαν και αναμένονται σχετικές διώξεις, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας. Πάντως το zoosos.gr, που γνωστοποίησε το περιστατικό, αναφέρει πως οι εμπλεκόμενοι έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους.

Η ιστοσελίδα είχε ενημερώσει το Σάββατο ότι ένας φαντάρος είχε δημοσιεύσει στο facebook το κατόρθωμα το δικό του και των φίλων του. «Σε αυτό φαίνεται ότι δύο νεαροί άνδρες πιάνουν έναν σκύλο, που είναι ζωντανός, από τα πόδια και τον πετούν σε πλαγιά, ενώ ένας τρίτος άνδρας τους μαγνητοσκοπεί με το κινητό του».

Η Φιλοζωική Κόνιτσας «Love any animal» μετά από επικοινωνία που είχε με τον αρχιφύλακα του φυλακίου ανακοίνωσε ότι το σκυλί φέρεται να είναι ζωντανό και ότι εθελοντές του σωματείου θα μεταβούν στο σημείο σήμερα για να το μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, καθώς χθες δεν το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες.

Από πλευράς στρατού, γίνεται έρευνα εάν υπάρχει ευθύνη για το μόνιμο προσωπικό του φυλακίου. Μετά το σάλο από τη δημοσίευση βίντεο με την κακοποίηση του ζώου, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

efsyn.gr