Οι δανειστές ζητούν να εισπραχθούν τα χρέη προς την ΔΕΗ – «Κόψτε το ρεύμα στους οφειλέτες»

Τι ζητάει η Κομισιόν

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα σωρεμευμένα χρέη αγγίζουν τα 3 δις ευρώ και η Έκθεση Συμμόρφωσης που συνέταξε η Κομισιόν ζητάει ενεργή δράση για την συμμόρφωση των οφειλετών και την, έστω σταδιακή, είσπραξη των χρεών.

«Περαιτέρω αποφασιστικές ενέργειες θα πρέπει να προωθηθούν εφεξής, όπως η παροχή κινήτρων συμμόρφωσης, με διαταγές διακοπής (παροχής ρεύματος) και η ελαχιστοποίηση της κλοπής ρεύματος αναφέρεται χαρακτηριστικά στις απαιτήσεις της Κομισιόν για μεταρρυθμίσεις στην αγορά της ενέργειας και στην ΔΕΗ, που είναι άλλωστε και ο μεγαλύτερος παίκτης.
Για τις ανάγκες είσπραξης δε, οι εταιρίες που θα αναλάβουν την διαχείριση (όπως η QUALCO που φέρεται να έχει αναλάβει) θα πρέπει να προβούν σε συγκεκριμένες πράξεις ή διακανονισμούς με βάση το «προφίλ» των οφειλετών, κάτι που απαιτεί πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα όπως περιουσιακά στοιχεία, εισόδημα κ.α.

Φυσικά, υπάρχει νομικό κώλυμα και δεν διαφαίνεται πρόθεση από την κυβέρνηση να προβεί σε ανάλογη νομοθετική ρύθμιση, τουλάχιστον το άμεσο επόμενο διάστημα

alfavita.gr