«Είναι σαφές σε όλους ότι το χρέος της Ελλάδας είναι πολύ υψηλό και δεν είναι βιώσιμο»΄.

Καλά μην παίρνετε και όρκο ότι είναι κατανοητό σε όλους .. στελέχη της κυβέρνησης είναι ικανοποιημένα και με ένα .. reprofiling  αντί για κούρεμα.. κάπου πίσω από την γραμμή Σόιμπλε δηλαδή.
Και τι λέει ο διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Οικονομική Ερευνα, σε συνέντευξή του στους Financial Times; Ότι είναι ανοησία να περιμένεις επενδύσεις, όταν ο «επενδυτής»-πλιατσικολόγος βλέπει ότι .. το χρέος της χώρα ΔΕΝ είναι βιώσιμο

Και καπως έτσι καταλήγει – και θα καταλήγει η εκάστοτε – κυβέρνηση, στο να χαρίζει Δημόσιο πλούτο για να λέει ότι .. «ήρθαν επενδυτές». Φυσικά πρόκειται για πλιάτσικο – το έχουμε δει σε όλες τις «επενδύσεις» μέχρι σήμερα – και με βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.
– Την ευθύνη της χώρας του σε αυτό το αδιέξοδο «ξέχασε» να αναφέρει ο Marcel Fratzscher, αλλά αυτό ισχύει για όλους όσους με τις λάθος συμβουλές τους στραγγάλισαν την Ελληνική Οικονομία.
 

Η δήλωση.


– «Είναι σαφές σε όλους ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται «κούρεμα» -το χρέος είναι πολύ υψηλό και δεν είναι βιώσιμο», τονίζει ο Γερμανός οικονομολόγος Μάρτσελ Φράτσερ, διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Οικονομική Ερευνα, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Δεν μπορεί να έχει τέτοιο ύψος χρέους, πρέπει να ελαφρύνει το φορτίο για την Ελλάδα, ώστε να μπορέσει -αφού βγει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τώρα, τον Αύγουστο- να συνεχίσει και να προσελκύσει επενδύσεις», προσθέτει ο Γερμανός οικονομολόγος.
Ο Μ. Φράτσερ αναφέρεται εκτενώς στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της γερμανικής οικονομίας αλλά και στους «μύθους» που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτήν, όπως ότι η χώρα αποτελεί τον superstar της Ευρώπης σε οικονομικά ζητήματα.
Σημειώνει μάλιστα ότι θα έπρεπε να γίνει «κούρεμα» χρεών και για τους γερμανικούς δήμους. «Επειδή είναι το ίδιο πρόβλημα», τονίζει ο Φράτσερ. «Είναι υπερχρεωμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν την αυτονομία ή την ικανότητα να ξοδεύουν με σύνεση, να επενδύουν στην υποδομή, να επενδύουν σε σχολεία και να κάνουν άλλα πράγματα για να βελτιώσουν την οικονομική τους βαρύτητα. Και θεωρώ ενδιαφέρον ότι μιλάμε για την Ελλάδα και για ένα «κούρεμα» για την Ελλάδα αλλά όχι για περικοπές εντός της Γερμανίας»

kinisienergoipolites