Νέες συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί και πενήντα τραυματίες

Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι έχουν πέσει νεκροί από τις σφαίρες των Ισραηλινών στρατιωτών και άλλοι 50 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Και σήμερα πάρα τις διεθνείς εκκλήσεις χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται κοντά στον φράχτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τα ξημερώματα της Παρασκευής τους Παλαιστινίους να μην πλησιάσουν την περιοχή φοβούμενος παρόμοιες συγκρούσεις όπως της περασμένης εβδομάδα, όπου τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι .1.500 τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά, σφαίρες καουτσούκ ή δακρυγόνα του ισραηλινού στρατού.

Σήμερα οι Παλαιστίνιοι έχουν βάλει φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων πολύ κοντά στον φράχτη που αποτελεί το όριο για να ανοίξουν πυρ οι Ισραηλινοί. Οι καπνοί που υψώνονται στον ουρανό είναι τόσο πυκνοί που περιορίζουν την ορατότητα των στρατιωτών, οι οποίοι ωστόσο συνεχίζουν να πυροβολούν αδιακρίτως. Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει διαμηνύσει εδώ και μέρες ότι θα υπερασπιστεί τη μεθόριο που όπως ανέφερε χωρίζει το κυρίαρχο κράτος του Ισραήλ, από μια τρομοκρατική οργάνωση, δηλαδή τη Χαμάς. Μάλιστα το Τελ Αβίβ απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση για σύσταση διεθνούς επιτροπής που θα εξέταζε τις συνθήκες των τελευταίων συγκρούσεων.

Haaretz