Βασίλης Δημάκης: «Έχω συμβιβασθεί με το ενδεχόμενο του τέλους μου…»

Συγκλονίζει ο κρατούμενος απεργός πείνας και δίψας, αλλά και άριστος φοιτητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Δημάκης, στις αποκλειστικές του δηλώσεις, σήμερα, στην A.V.

«Έχω συμβιβασθεί με το ενδεχόμενο του τέλους μου… Γνωρίζω πολύ καλά ότι μετά από τόσες ημέρες απεργίας πείνας και δίψας μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάθω ανακοπή. Με παρακαλάνε στη φυλακή να βάλω λίγο νερό στα χείλη μου. Δεν θα βάλω νερό στα χείλη μου, αυτοί θα βάλουν νερό στο κρασί τους! Νιώθω ότι έχουν στραπατσάρει την αξιοπρέπειά μου, δεν τηρούν την ισοτιμία και δεν έχω κανένα λόγο να σταματήσω τον αγώνα μου. Αυτό που διεκδικώ, να φοιτήσω μαζί με τους συμφοιτητές μου στη σχολή, είναι πολύ μεγάλος στόχος για μένα και το δικαιούμαι εκ της νομοθεσίας της χώρας μου».
Ο Βασίλης Δημάκης στέλνει μέσω της A.V. τις θερμές του ευχαριστίες στον καθηγητή του στη σχολή, τον Παναγή Παναγιωτόπουλο, «για όσα μου έχει προσφέρει και για όσα έχει κάνει για να με υποστηρίξει. Τον έχω στην καρδιά μου! Υπόσχομαι σε όλους τους καθηγητές του Πολιτικού της Νομικής Αθήνας ότι τη γνώση, την οποία θα μου προσφέρουν, θα την ρουφήξω σαν σφουγγάρι και θα τους ευγνωμονώ για αυτή τη γνώση σε όλη μου τη ζωή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό του Βασίλη Δημάκη στέκεται ομοφώνως ο σύλλογος των φοιτητών του Πολιτικού της Νομικής Σχολής Αθήνας, ο οποίος έχει αναρτήσει σχετικό διεκδικητικό πανό στο κτίριο της Νομικής Αθήνας.
Όταν ρωτάμε τον Βασίλη Δημάκη για τη δήθεν καταστρατήγηση της ποινής, της κάθειρξης, εάν του δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθεί με «βραχιολάκι» τα μαθήματα στη σχολή του, ο απεργός πείνας γελάει χαρακτηριστικά και σημειώνει:
«Ποιος τα λέει αυτά; Μέσα στην ποινή υπάρχει και το ενδεχόμενο για ‘βραχιολάκι’, το οποίο δεν σου δίνει ελευθερία κινήσεως. Πως καταστρατηγείται η ποινή, όταν θα γνωρίζουν οι αρχές που βρίσκομαι ανά πάσα στιγμή; Πρόκειται για αστείες αιτιάσεις και, βέβαια, για αιτιάσεις οι οποίες αγνοούν τον σχετικό νόμο της χώρας μας».
Η συνομιλία μας με τον Βασίλη Δημάκη δεν κράτησε πολύ, δεν έχει πλέον τις αναγκαίες δυνάμεις για να κάνει εκτενή συζήτηση, αλλά μας δημιούργησε την πεποίθηση ότι έχει απόλυτη γνώση για το γεγονός ότι η πανεπιστημιακή μόρφωση είναι το σκαλοπάτι, το οποίο έχει κατακτήσει με μεγάλο αγώνα – «και παρά τα μεγάλα εμπόδια που έβαζαν στο δρόμο μου», μας εξηγεί ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Μένουμε με την ελπίδα να μην φτάσει ο Βασίλης Δημάκης στο μη παρέκει, όσον αφορά την ίδια τη ζωή του, μετά από τόσες ημέρες απεργίας πείνας και δίψας, αλλά και με την ελπίδα ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και το Συμβούλιο της Φυλακής Κορυδαλλού θα αναγνωρίσουν εγκαίρως, δηλαδή όσο πιο άμεσα γίνεται, το δικαίωμα για «βραχιολάκι» στον κατάδικο για ληστείες και άριστο φοιτητή Βασίλη Δημάκη.