«Διαμελισμό της Συρίας με στόχο το Γκολάν και το Πετρέλαιο επιδιώκουν ΗΠΑ και Ισραήλ»

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε -4/4/2018- που η γερμανική εφημερίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten, αποκάλυψε την ύπαρξη σχεδίου που κατέστρωσε η  αμερικανική RAND Corporation με στόχο τον διαμελισμό της Συρίας. 

Σήμερα η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στο αεροδρόμιο Τάιφουρ,κοντά στην πόλη Χομς και στην αρχαία πόλη της Παλμύρας. Κατά την ίδια πηγή, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν οκτώ πυραύλους, όμως άλλοι έπληξαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο και σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπάρχουν 14 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Όπως μεταδίδεται οι ΗΠΑ αμέσως ανακοίνωσαν ότι δεν ευθύνονται για την επίθεση τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή» οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «δεν διεξάγουν αεροπορικά πλήγματα στη Συρία».
Ο ισραηλινός στρατός, που τους τελευταίους μήνες έχει εξαπολύσει πολλές επιδρομές στη Συρία εναντίον βάσεων του συριακού στρατού, αρνήθηκε σήμερα να κάνει «οποιοδήποτε σχόλιο», ενώ μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας με έδρα στην περιοχή δήλωσε στο Reuters ότι δεν αποκλείει να ευθύνεται το Ισραήλ για την επίθεση.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε: «Στις 9 Απριλίου από τις 03:25 (ώρα Ρωσίας και Ελλάδας) ως τις 03:53 δύο αεροσκάφη F-15 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εκτόξευσαν οκτώ κατευθυνόμενους πυραύλους εναντίον της αεροπορικής βάσης Τ-4 από το έδαφος τουΛιβάνου χωρίς να εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο. Οι μονάδες αεράμυνας των συριακών ενόπλων δυνάμεων κατέρριψαν πέντε κατευθυνόμενους πυραύλους».

Εδώ να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει άρθρο της Νοτιο-Κορεατικής καταγωγής Δρ. Χριστίνα Λιν, η οποία είναι συνεργάτης του Κέντρου για τις Διατλαντικές Σχέσεις του αμερικανικού Πανεπιστημίου Johns Hopkinsκαι το οποίο τιτλοφορείται
«Διαμελισμό της Συρίας με στόχο το Γκολάν και το Πετρέλαιο επιδιώκουν ΗΠΑ και Ισραήλ».

Η διατήρηση  των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία και ο διαμελισμός της χώρας σε  σφαίρες επιρροής, όπως στην Κίνα του 19ου Αιώνα, θα διευκόλυνε την προσάρτηση του Γκολάν από το Ισραήλ και θα εξασφάλιζε στις Ισραελο-αμερικανικές εταιρείες την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου, αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο που αναφέραμε.

tsak-giorgis