Σωματείο Αττικού: Για 6ο μήνα απλήρωτοι οι εργολαβικοί στη φύλαξη!

Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό του κράτους και των εργολάβων απέναντι στους συναδέλφους μας εργαζόμενους στην φύλαξη του νοσοκομείου. Μπήκαν ήδη στον 6ο μήνα απληρωσιάς παρότι έχουν υπογράψει σύμβαση εργασίας με τη διοίκηση του νοσοκομείου από το Νοέμβριο του 2017. Κάνανε Χριστούγεννα απλήρωτοι, έμειναν και το Πάσχα

Αυτό το σίριαλ μεταξύ κυβέρνησης, εργολάβων, δικαστηρίων και διοικήσεων νοσοκομείων είναι πραγματικά απάνθρωπο και κοροϊδευτικό.

Οι εργολάβοι ζουν και βασιλεύουν, συνεχίζουν τις συνθήκες μαύρης εργασίας για το προσωπικό τους, πληρώνουν όποτε, όπως και όσο θέλουν τους εργαζόμενους. Παραβιάζουν ωράρια, ρεπό, νόμιμα δικαιώματα. Τα δικαστήρια τους δικαιώνουν γιατί οι νόμοι τους προστατεύουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, όχι τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Από την άλλη η κυβέρνηση καμώνεται πως θέλει να διώξει τους εργολάβους και έχει επιβάλλει το αίσχος των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Αφήνει και αυτή απλήρωτους τους εργαζόμενους που έχουν υπογράψει συμβάσεις με τα δημόσια νοσοκομεία.

Προειδοποιούμε:

Εάν οι εργαζόμενοι στη φύλαξη δεν πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα τους εντός 48 ωρών από το ελληνικό δημόσιο, εάν δεν καταβληθεί το νόμιμο δώρο του Πάσχα και τα 15ήμερα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα από τον εργολάβο (τους χρωστάνε και το Φλεβάρη), από την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να νομοθετήσει ξεκάθαρα την εκδίωξη των εργολάβων και τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες από τη στιγμή που καλύπτουν βασικές και διαρκείς ανάγκες.

Τα δικαιώματα των εργαζόμενων καταχτούνται μόνο με αγώνες.

ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ. ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ. ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ergasianet.gr