Εκβιασμό από τον πρέσβη του Πακιστάν καταγγέλλει η Πακιστανική Κοινότητα

Σε συνέντευξη-ενημέρωση καλεί σήμερα (Πέμπτη), στη μία το μεσημέρι, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα» καταγγέλλοντας ότι ο πρέσβης του Πακιστάν εκβιάζει με μαύρη λίστα και με διεθνή εντάλματα σύλληψης όλη την Πακιστανική Κοινότητα.

Η Πακιστανική Κοινότητα εκτιμά ότι πρόκειται για κλιμάκωση των παρεμβάσεων του πρέσβη επειδή δεν κατάφερε «να αποσπάσει την υποταγή του Τζαβέντ Ασλάμ (σ.σ. προέδρου της Ενότητας) στις εντολές της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα. Την ίδια περίοδο ο πρέσβης προσκάλεσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην πρεσβεία και συναντήθηκε με το Μιχαλολιάκο».

Η συνέντευξη θα δοθεί στα γραφεία της Πακιστανικής Κοινότητας (Κρατίνου 7, 8ος όροφος).

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Με μαύρη λίστα και διεθνές ένταλμα σύλληψης εκβιάζει ο πρέσβης του Πακιστάν στην Αθήνα, Χαλέντ Οσμάν, τον Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα» αλλά και όλα τα μέλη του νόμιμου σωματείου. Το σωματείο μετέχει και στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθήνας από το 2010, με εκπρόσωπο τον Τζαβέντ Ασλάμ.

Με ανακοίνωσή του ο πρέσβης καταλογίζει συλλογική ευθύνη για όσους μετέχουν στο σωματείο και τους απειλεί με ένταξη στη μαύρη λίστα, δηλαδή με στέρηση διαβατηρίου! Έφτασε να απειλεί με ένταξη στη μαύρη λίστα και τον Αμίρ Κάας, έναν άνθρωπο που εργάζεται ως γραμματέας Τύπου της Κοινότητας, επιδιώκοντας να επιβάλει λογοκρισία.

Πρόκειται για κλιμάκωση των ανοιχτών παρεμβάσεων που ξεκίνησε ο πρέσβης εδώ και ένα χρόνο, όταν δεν κατάφερε να αποσπάσει την υποταγή του Τζαβέντ Ασλάμ στις εντολές της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα. Την ίδια περίοδο ο πρέσβης προσκάλεσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην πρεσβεία και συναντήθηκε με το Μιχαλολιάκο.

Έφτασε στις 17 Μάρτη 2018 σε συνέντευξη να συκοφαντεί δηλώνοντας ότι ο Τζαβέντ Ασλάμ οργανώνει αντιφασιστικές κινητοποιήσεις κατά της Χρυσής Αυγής δίνοντας πέντε ευρώ και ένα «μπέργκερ» στον κάθε διαδηλωτή(!) και ο πρόεδρος βάζει στην τσέπη του άλλα 25 ευρώ!!! Η Πακιστανική Κοινότητα του απαίτησε να ζητήσει γραπτά συγγνώμη και αυτός εξοργισμένος ανακοίνωσε ότι θα βάλει όλη την Κοινότητα στη μαύρη λίστα.

Ο πρέσβης Χάλεντ Οσμάν ήρθε στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου 2016 μετά την πολύμηνη διαμαρτυρία της Πακιστανικής Κοινότητας κατά του προηγούμενου πρέσβη, ο οποίος έπαιρνε δωροδοκίες από εκατοντάδες Πακιστανούς μετανάστες, προκειμένου να τους εξασφαλιστεί ανανέωση διαβατηρίου ή απλά μία υπογραφή επικύρωσης.

Ο Χάλεντ Οσμάν εμφανίστηκε αρχικά στην Αθήνα ως ερευνητής των καταγγελιών εκατοντάδων μεταναστών αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει ούτε έναν που να προσάπτει σχετική κατηγορία στο προηγούμενο πρέσβη. Πρακτικά δεν είχε αποδεχτεί να συναντήσει ούτε έναν καταγγέλλοντα! Ο πρέσβης δεν ξήλωσε ποτέ αυτό το κύκλωμα δωροδοκιών.

Πριν ένα χρόνο, υποψήφιοι που είχαν εμπλακεί στις δωροδοκίες επιχείρησαν να εμποδίσουν τις δημοκρατικές εκλογές της Πακιστανικής Κοινότητας ακόμη και με προσφυγή στα δικαστήρια και δε το κατάφεραν.

Είναι γνωστό ότι ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα» κατήγγειλε τις απαγωγές των 28 Πακιστανών στην Ελλάδα από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες το 2006 και στοχοποιήθηκε με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τη χούντα του Μουσάραφ.

Ο τότε πρέσβης είχε συλλέξει εκβιαστικά πάνω από τριακόσιες ψευδείς καταγγελίες κατά του Τζαβέντ Ασλάμ για παράνομη διακίνηση μεταναστών και άλλες ανυπόστατες κατηγορίες. Τότε ο Άρειος Πάγος τελεσίδικα απέρριψε επί της ουσίας τις άθλιες κατηγορίες που κατασκεύασαν σε βάρος του προκειμένου να τον απελάσουν.

Η μαζική υποστήριξη συνδικάτων και κομμάτων της Αριστεράς τότε απέτρεψε την έκδοσή του. Η Διεθνής Αμνηστία είχε καταγράψει την υπόθεση στην Αναφορά της το 2008.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα» και ο πρόεδρός της έχουν κερδίσει την εκτίμηση του ελληνικού λαού για την αγωνιστική τους στάση ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό αλλά και για τις σημαντικές δράσεις αλληλεγγύης τους.

Σας καλούμε σε συνέντευξη-ενημέρωση την Πέμπτη 12/4, 1 μ.μ., στα Γραφεία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος.