Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση Noor-1, συνελήφθη στην Τουρκία

Ο ιρανικής καταγωγής Τούρκος υπήκοος Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor-1, συνελήφθη πριν λίγες ημέρες στην Τουρκία.

Ο Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι, συνελήφθη μαζί με εννέα συνεργούς του στην Κωνσταντινούπολη από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και ανακρίνεται.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η 3η τακτική ανακρίτρια Πειραιά Ασπασία Αλβανού, είχε εκδώσει το Σεπτέμβριο του 2017 ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι, για την οργάνωση και χρηματοδότηση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης το καλοκαίρι του 2014, από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα.

Ο Ζιντάστι φαίνεται πως είχε συλληφθεί και το 2007 για διακίνηση 70 κιλών ηρωίνης, αλλά το 2010 αποφυλακίστηκε για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, ενώ υπάρχουν υπόνοιες πως δρούσε σαν πράκτορας της αμερικανικής DEA. Στις 26 Σεπτεμβρίου, τρεις μήνες δηλαδή μετά την κατάσχεση των δύο τόνων ηρωίνης στην Ελευσίνα, δολοφονήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, η 19χρονη κόρη του και ο 23χρονος οδηγός της, ενώ ο ηθικός αυτουργός του διπλού φονικού, ο 46χρονος Ορχάν Ουρμ, συνελήφθη στο Βέλγιο και εκδόθηκε στην Τουρκία.

Μέχρι τώρα, σε Τουρκία και Ολλανδία, έχουν γίνει έξι δολοφονίες που σχετίζονταν άμεσα ή έμμεσα με την υπόθεση του Noor-1, ενώ στην Ελλάδα έχει πεθάνει ένας 32χρονος Ινδός μέλος του πληρώματος καθώς και ένας κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στην υπόθεση έχουν εμπλακεί και άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας, αφού η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, άσκησε ποινική δίωξη για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά, καθώς και για διακίνηση και πώληση ναρκωτικών σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του, σχετικά με την υπόθεση του Noor 1.

spasmenoparathyro.me

Advertisements