Αλληλεγγύη στους διωκόμενους μετανάστες της Πέτρου Ράλλη και της Μόριας. Πορεία, Σάββατο 14/4, 12.00, Μοναστηράκι

Στις 27/4 εκδικάζεται στην Αθήνα η υπόθεση των 8 μεταναστών της Πέτρου Ράλλη οι οποίοι συνελήφθησαν στις 31 Μάη 2017 και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες μέσω στημένης δικογραφίας έπειτα από ξυλοδαρμό τους από ανθρωποφύλακες του μεταγωγών ως απάντηση σε διαμαρτυρία σχετικά με το αόριστο του χρόνου εγκλεισμού τους. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 20/4, εκδικάζεται στη Χίο η υπόθεση των 35 μεταναστών στη Μόρια της Μυτιλήνης, εκδικητικές συλλήψεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο σωρό και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα έπειτα από εξέγερση στο κέντρο κράτησης στις 18 Ιούλη του 2017, που αφορούσε ζητήματα ασύλου και τις άθλιες συνθήκες κράτησης τους.

ssaekk.espivblogs.net

Και στις δύο περιπτώσεις η στοιχειώδης αντίδραση έγκλειστων μεταναστών απέναντι στη συνθήκη αορατοποίησης και εξαίρεσης που τους έχει επιβληθεί από το ελληνικό κράτος και τους διεθνείς μηχανισμούς στους οποίους αυτό υπάγεται, δέχεται βίαιη καταστολή προς παραδειγματισμό και εκφοβισμό τόσο των ίδιων των μεταναστών αλλά και όλων των υπολοίπων περιθωριοποιημένων κομματιών της κοινωνίας που τολμούν να αμφισβητήσουν το δόγμα της συναίνεσης απέναντι στην εκμετάλλευσή τους.
Αναγνωρίζουμε ως αίτιο της κατάστασης κατά την οποία ολόκληροι πληθυσμοί εξαναγκάζονται σε μετακίνηση από τον τόπο τους και μετέπειτα εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή κέντρα κράτησης, τον πόλεμο γεωπολιτικών – οικονομικών συμφερόντων που μαίνεται.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, στοχοποιώντας κράτη, δολοφονικούς μηχανισμούς τους, καπιταλιστικούς κολοσσούς, που λυμαίνονται τις εκάστοτε περιοχές και θησαυρίζουν από το αίμα των ντόπιων πληθυσμών.
Την ίδια στιγμή που κοινωνικά κεκτημένα σε κάθε πεδίο της καθημερινότητάς των από τα κάτω βάλλονται, αδιαμεσολάβητοι αγώνες για αξιοπρέπεια και ελευθερία συνθέτουν το μωσαϊκό των δικών μας απαντήσεων και καταδεικνύουν όλους τους λόγους για τους οποίους είναι υπόθεση όλων μας το γκρέμισμα αυτού του συστήματος και της θανατοπολιτικής του. Στηρίζουμε την καμπάνια του Συντονισμού συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης (ΣΣΑΕΚΚ)
(ssaekk.espivblogs.net/)  
και καλούμε στην: 

ΠΟΡΕΙΑ το Σάββατο 14 Απρίλη, ώρα 12.00 στο Μοναστηράκι

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ την Παρασκευή 27 Απρίλη, ώρα 09.00 στο ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ στην οδό Λουκάρεως για το δικαστήριο των 8 διωκόμενων μεταναστών της Π.Ράλλη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΨΩΝΟΥΝ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΗΣ Π. ΡΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ 35 ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συνέλευση για τη διάχυση αναρχικού λόγου και δράσης
a_logosdrasi@espiv.net