Σε οριακό σημείο η υγεία του απεργού πείνας-δίψας Β. Δημάκη.

Μετά και την τρίτη απόρριψη του αιτήματος του κρατουμένου Βασίλη Δημάκη να συνεχίσει την φοίτησή του στο Πολιτικό της Νομικής με φυσική παρουσία, φορώντας «βραχιολάκι», ο ίδιος συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας με την υγεία του να παραμένει σε οριακή κατάσταση.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες υπογραφές κάτω από κείμενα που υποστηρίζουν το δίκαιο αίτημα του κρατουμένου, ενώ συνεχώς εμφανίζονται διάφορες κινήσεις συμπαράστασης του σε όλη την Ελλάδα. Σχετική σελίδα δημιουργήθηκε και στο facebook.

Δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο που μας έστειλαν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο

Παρέμβαση με πανό από την Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών στη Θεσσαλονίκη, για τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη που διεκδικεί πρόσβαση στα μαθήματα της σχολή που φοιτά του Πολιτικού της Νομικής Σχολής της Αθήνας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιστή στο κράτος των τρομονόμων, του ελέγχου και της καταστολής, δεν διστάζει την ίδια στιγμή που στοχοποιείται εκ νέου ο Τάσος Θεοφίλου και παρατείνεται ο άδικος εγκλεισμός της Ηριάννας και του Περικλή να αδιαφορεί συνειδητά μπροστά στο θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει η υγεία του Β. Δημάκη, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας για 28η ημέρα και δίψας για 7η ημέρα.

Αρνείται σε έναν άνθρωπο που καταδικάστηκε και εκτίει ποινή το δικαίωμα του να παρακολουθεί τις ακαδημαϊκές διαλέξεις που χρειάζεται με ηλεκτρονική επιτήρηση (!) ώστε να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Θέλει να δώσει για ακόμη μια φορά σκληρό μήνυμα με αποδέκτη την κοινωνική πλειοψηφία, με αποδέκτες όλους όσους δεν μπορούν να ξεγλιστρούν με αλαζονεία από σκάνδαλα όπως της Novartis και της Siemens. Ότι αν βρεθούν στο στόχαστρο του κράτους, αυτό δεν διστάζει να αναιρεί κάθε έννοια δικαιώματος, κάθε αίσθηση δικαιοσύνης.

Αλληλεγγύη στον Β. Δημάκη

Ικανοποίηση των αιτημάτων του

Όχι σε τρομονόμους και νέο σωφρονιστικό 

 Την ίδια στιγμή με κείμενο του που έδωσαν στην δημοσιότητα 24 καθηγητές του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ζητούν να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημα του κατηγορουμένου απεργού πείνας και δίψας τονίζοντας ότι «Η επαπειλούμενη απώλεια της ζωής του Βασίλη Δημάκη θα αποτελέσει κόλαφο για την ελληνική Πολιτεία και πλήγμα για την ελευθερία της μόρφωσης και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Οι διδάσκοντες στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κάνουμε έκκληση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και το Συμβούλιο της Φυλακής Κορυδαλλού να αναγνωρίσουν, το συντομότερο δυνατό, την εφαρμογή του νόμου για παρακολούθηση των πανεπιστημιακών διαλέξεων στην περίπτωση του κρατούμενου και απεργού πείνας και δίψας, στα όρια της επιβίωσης, ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ.

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης βρίσκεται στη φυλακή από 19 ετών για έγκλημα τιμής (υπερασπιζόμενος την ανήλικη αδερφή του) και για ληστείες. Σήμερα είναι 35 ετών, έχοντας νέες αξίες ζωής, άριστος φοιτητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, και απεργός πείνας και δίψας με αίτημα να του αναγνωρισθεί το δικαίωμα να παρακολουθεί τις παραδόσεις των μαθημάτων φορώντας το ειδικό «βραχιολάκι».

Το κράτος δικαίου αναγνωρίζει το δικαίωμα των φυλακισμένων στη μόρφωση και η ελληνική Πολιτεία οφείλει να αποδεικνύει την αμεροληψία στην εφαρμογή του νόμου και να σταθμίζει ορθά τα δεδομένα για την χορήγηση της άδειας. Η παιδεία και η εργασία συνιστούν το σημαντικότερο όπλο του νομικού μας πολιτισμού στην ουσιαστική επανένταξη των φυλακισμένων και ματαιώνουν την αποκλειστικά τιμωρητική όψη των επιβαλλόμενων ποινών. Η επαπειλούμενη απώλεια της ζωής του Βασίλη Δημάκη θα αποτελέσει κόλαφο για την ελληνική Πολιτεία και πλήγμα για την ελευθερία της μόρφωσης και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Βασιλική Γεωργιάδου

Πηνελόπη Φουντεδάκη

Κώστας Κατσάπης

Στέφανος Παπαγεωργίου

Ανδρέας Λυμπεράτος

Γιώργος Φουρτούνης

Φανή Κουντούρη

Χρυσάφης Ιορδάνογλου

Μανόλης Αγγελίδης

Στέλλα Λαδή

Χριστίνα Κουλούρη

Λίνα Βεντούρα

Λίνα Λούβη

Γρηγόρης Ανανιάδης

Ελένη Ανδριάκαινα

Σεραφείμ Σεφεριάδης

Δημήτρης Χριστόπουλος

Στέφανος Δημητρίου

Γεράσιμος Μοσχονάς

Δέσποινα Παπαδημητρίου

Ανδρέας Κόλλιας

Θεοτοκάς Νίκος

Βούλγαρης Γιάννης

Τομαρά – Σιδέρη Ματούλα

Advertisements