Συνεδρίαση του Πειθαρχικού σήμερα, για να αποφασιστεί αν ο Δημάκης θα σπουδάσει ή θα αφεθεί να πεθάνει

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η σημερινή μέρα για το Βασίλη Δημάκη, αφού σήμερα αναμένεται να συγκληθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά του να σπουδάσει.

Ο Βασίλης Δημάκης βρίσκεται στην 30η ημέρα απεργίας πείνας και 8η της απεργίας δίψας, ενώ η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί αρκετά και ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ιατρική υποστήριξη.

Αίτημα του Βασίλη Δημάκη είναι να του επιτραπεί να παρακολουθεί τα μαθήματα στο Πολιτικό της Νομικής Σχολής Αθηνών με βραχιολάκι εντοπισμού, αίτημα που έχει απορριφθεί ήδη τρεις φορές από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του έχει δηλώσει αναρμόδιο να λάβει τέτοια απόφαση, ενώ ο Βασίλης Δημάκης έχει χαρακτηρίσει εμπαικτική τη στάση του.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι πιέσεις από κόσμο και κινήματα που στηρίζουν το δικαίωμα του Βασίλη Δημάκη στη μόρφωση, ενώ φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησαν συγκέντρωση την Τετάρτη έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης ως ένδειξη αλληλεγγύης και σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τον Κορυδαλλό.

spasmenoparathyro.me

Advertisements