Οι εξελίξεις είναι συγκλονιστικές για τον Βασίλη #Dimakis, ο οποίος, μετά το νέο (και τελευταίο) εμπαιγμό του από το Υπ.Δικαιοσύνης δια του Συμβουλίου Φυλακής

Οι εξελίξεις είναι συγκλονιστικές για τον Βασίλη #Dimakis, ο οποίος, μετά το νέο (και τελευταίο) εμπαιγμό του από το Υπ.Δικαιοσύνης δια του Συμβουλίου Φυλακής, μας ευχαρίστησε όλους κι όλες και ζήτησε ν’ αποσυρθεί.

Μας χαιρέτησε κουρασμένος, σχεδόν τρεκλίζοντας, δηλώνοντας ότι, πάντως, τον σεβασμό που κέρδισε για τον εαυτό του, τον οποίον προσπαθεί επίμονα να «σπάσει» το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την ίδια την αξιοπρέπειά του, που προσκαλείται ν’ αμπεμπολήσει, δεν τα απεμπολεί, «για κανένα λόγο».
Δεν θα δεχθεί, είπε, πλέον, επισκεπτήρια ούτε από την οικογένειά του, γιατί του ‘χει μείνει ελάχιστος χρόνος και θέλει να κάνει τον απολογισμό του ως άνθρωπος που κλείνει τον κύκλο της ζωής του -η όποια παραπάνω συγκίνηση θεωρεί πως θα τον «στείλει» αμέσως.
Ζήτησε να τον επισκεφθούμε οι δικηγόροι του μόνο, και αυτό μόνον αν υπάρξει κάποια θετική διαβεβαίωση όσο ακόμα ζει.

Του ήταν εντελώς ξεκάθαρο, όσο και αναμενόμενο, πως το Συμβούλιο Φυλακής χρησιμοποιήθηκε για άλλη μια φορά ως φερέφωνο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ρίχνοντάς του, μετά την απόρριψη της ζωής, της αξιοπρέπειας και την εκπαίδευσής του, ως «καροτάκι» την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ εξέτασης της αίτησής του για έκτακτες άδειες με την διατυπωθείσα λογική: «από Δευτέρα να δούμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις». 
«Αρκετό εμπαιγμό πήρα», απαντά ο Βασίλης, «από Δευτέρα δεν θα ‘μαι εκεί να πάρω άλλον».

Στην Πολιτεία δόθηκε κάθε δυνατή ευκαιρία να δώσει λύση, ακόμα και με «νέο αίτημα», «με νέα στοιχεία», «άλλο είδος άδειας» («έκτακτη»), η αποδοχή κάποιου από τα οποία θα είχε χαμηλότερο πολιτικό κόστος, αφού δεν θα συνιστούσε ευθεία παραδοχή της στοχευμένης εξευτελιστικής μεταχείρισης του Βασίλη που έλαβε χώρα.
Αλλά η Πολιτεία, όπως εκφράζεται εν προκειμένω με άκρατο κυνισμό, δεν ξέρει να παραδέχεται τα λάθη της, και μας «ξεπέρασε» όλους κι όλες μας σήμερα, στο πρόσωπο του Βασίλη, δίνοντάς μας το μήνυμα που νομίζει ότι πρέπει να πάρουμε: ότι οι αγώνες για τα θεμελιωδέστερα των δικαιωμάτων είναι μάταιοι.
Το Συμβούλιο Φυλακής, προεδρευόμενο από τον Επόπτη Εισαγγελέα Σαββαΐδη, τον Διευθυντή Γιαννακόπουλο και την κοινωνική λειτουργό Φραγκαθούλα, απέρριψε ομόφωνα το αίτημα του Βασίλη ν’ ακουστεί, αν όχι εκείνος, τότε η κοινωνία.

Προσκομίστηκαν αποδεικτικά όλων των προσπαθειών που έγιναν να δοθεί μια λύση: επιστολές και ανακοινώσεις καθηγητών του, δασκάλων του, εκατοντάδες υπογραφές εκπαιδευτικών, δικηγόρων, επιστημόνων του ψυχοκοινωνικού χώρου, καλλιτεχνών, χιλιάδων πολιτών. 
Προσκομίστηκαν αποδεικτικά της θέσης πληθώρας φορέων της κοινωνίας των πολιτών (εκπαιδευτικών, υποστήριξης υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ελληνική Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ιατρικών κλπ).
Ως προς τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, ο Βασίλης τη θεωρεί δεδομένη, δίκαιη και αυτονόητη συνέπεια μιας φασιστικής προσέγγισης του κράτους που, έχοντας κραυγάσει όλην της την ασχήμια, αποτελεί καίριο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.

Στις 8 υπάρχει κάλεσμα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ως ύστατη ενέργεια για την προστασία της ζωής του Βασίλη και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο πρόσωπο εκείνου και όσων ζήτησαν να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά του, θα πραγματοποιήσουμε διάβημα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με την Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou, με την οποία συμπαρασταθήκαμε στο Συμβούλιο σήμερα, ζητώντας να δώσει ΣΗΜΕΡΑ διαβεβαίωση ότι το ζήτημα θα λυθεί άμεσα, για να μπορέσει και ο Βασίλης να λύσει την απεργία.

Διαφορετικά, σε χώρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το 2018, θα υπάρχει νεκρός επειδή διεκδικούσε ανθρώπινα δικαιώματα του ίδιου και άλλων.

Electra Leda Koutra.