Μόνο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, στους συλληφθέντες του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελπίζουμε, οι δύο συλληφθέντες να μην έχουν ταξιδέψει ποτέ στη Βαρκελώνη και να μην κατάγονται από την ανταρτομάνα Θεσσαλία, για να μπορέσει έτσι η Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της.

Με κατηγορίες που αφορούν διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία αλλά και παράβαση νόμου περί όπλων(wtf), παρέπεμψε στον εισαγγελέα η αστυνομία τους δύο διαδηλωτές του χτεσινού αντιπολεμικού συλλαλητηρίου.

Υπενθυμίζεται, πως τα ΜΑΤ επιτέθηκαν χτες σε διαδηλωτές αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που είχε οργανώσει το ΚΚΕ, στην πλειοψηφία τους μαθητές και φοιτητές, στέλνοντας έξι από αυτούς στο νοσοκομείο, οι περισσότεροι με κακώσεις και κατάγματα στο κεφάλι, ενώ ένας νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του Ευαγγελισμού, με ανοιχτά θλαστικά τραύματα.

Όπως καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων του Ευαγγελισμού, ενώ ο διαδηλωτής εξεταζόταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στις 4 το μεσημέρι, δύο ασφαλίτες με πολιτικά μπούκαραν, παραβιάζοντας το χώρο των Επειγόντων, άνοιγαν τα παραβάν που χωρίζουν τους ασθενείς, διέκοπταν ιατρικές πράξεις και εξετάσεις, απαιτώντας να μάθουν πού είναι ο τραυματισμένος διαδηλωτής για να του πάρουν «μια άτυπη κατάθεση».

Κάτω από τις αντιδράσεις εργαζομένων του νοσοκομείου που απαιτούσαν να φύγουν οι ασφαλίτες άμεσα από το χώρο, τελικά απομακρύνθηκαν, αφού πρώτα όμως ζήτησαν τα ονόματα γιατρών, νοσηλευτών και όλων όσοι διαμαρτυρήθηκαν.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν ένα άγαλμα που υπάρχει για αδιευκρίνιστο λόγο στην Αθήνα, προς τιμή του ανθρώπου που διέταξε το πυρηνικό ολοκαύτωμα στην Ιαπωνία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, έξω από την οποία συγκεντρώθηκαν μέλη του ΚΚΕ για συμπαράσταση, όπου και εντοπίστηκε ασφαλίτης, ενώ οι συγκεντρωμένοι έμειναν έξω από το κτίριο μέχρι αργά το βράδυ.

Εντύπωση προκαλεί η πληροφορία πως οι συλληφθέντες παρέμεναν στη ΓΑΔΑ ενώ ήταν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ μόνο μετά από καταγγελίες των συνηγόρων τους και των συγκεντρωμένων

spasmenoparathyro.me