Ο Ρόμπερτ Φισκ στο σημείο σημείο μηδέν της Ντούμα – Εκεί όπου υποτίθεται ότι συνέβη η επίθεση με χημικά

Κάποιος από τα «Λευκά Κράνη» φώναξε «αέριο»

Το υπόγειο νοσοκομείο «Point 200» στην πόλη Ντούμα, όπου έλαβαν ιατρική περίθαλψη άμαχοι που είχαν πληγεί από τη φερόμενη επίθεση με χημικά από το καθεστώς Άσαντ, επισκέφτηκε ο γνωστός βετεράνος δημοσιογράφος του Indepentent, Ρόμπερτ Φισκ.

Όπως αναφέρει, μίλησε με τον γιατρό του νοσοκομείου Assim Rahaibani, ο οποίος τονίζει ότι οι ασθενείς έφεραν συμπτώματα έλλειψης οξυγόνου και όχι δηλητηρίασης από χημικά. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η υποξία οφειλόταν στα τεράστια σύννεφα σκόνης που διείσδυσαν στα υπόγεια, όπου ζούσαν πολλοί κάτοικοι της Ντούμα τα τελευταία χρόνια

Το βίντεο που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, δίνοντας μάλιστα πάτημα στις ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία να εξαπολύσουν την πυραυλική επίθεση στη Συρία, έδειχνε απλώς γιατρούς και νοσηλευτές να περιθάλπτουν τους ασθενείς στην υπόγεια κλινική τους. 

Ήταν κάποιο μέλος της διαβόητης οργάνωσης «Λευκά Κράνη» που φώναξε από την είσοδο της αίθουσας ότι πρόκειται για χημικά όπλα και τότε ξεκίνησε ο πανικός. Οι άνθρωποι άρχισαν να ρίχνουν ο ένας στον άλλο νερό και εκείνη τη στιγμή είναι που γυρίστηκε το εν λόγω video.

Σύμφωνα με όσα ακόμη γράφει ο Φισκ στον Independent, συνάντησε πολλούς ανθρώπους από τη Ντούμα, οι οποίοι βρίσκονταν εδώ και αρκετά χρόνια υπό καθεστώς πολιορκίας. Όπως λένε, δεν πίστεψαν ποτέ τις ιστορίες με τα χημικά. Ορισμένοι μάλιστα σημειώνουν ότι δεν συνέδεσαν καν το γεγονός της πυραυλιής επίθεσης κατά της Συρίας με το βίντεο και τη φερόμενη επίθεση με χημικά!

Κάτοικοι επιπλέον επικρίνουν και τη στάση των μελών της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» που προτίμησαν να πάρουν τα πράσινα λεωφορεία για το Ιντλίμπ, ακολουθώντας τους μαχητές της Jaish al Islam. Παλιότερα δε, όπως καταγγέλλεται, οι ισλαμιστές μαχητές είχαν καταλάβει με τη βία σπίτια πολιτών για να ξεφεύγουν από τους βομβαρδισμούς.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία επιμένει ότι έχει αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων, ενώ ΜΜΕ στις ΗΠΑ επικαλούνται πηγές που υποστηρίζουν ότι οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν επίθεση με χημικά.

alfavita.gr/