Για 5η φορά σε διαθεσιμότητα οι 170 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής

Για 5η φορά μέσα σε 5 χρόνια βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι 170 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε λίγο πριν από το Πάσχα στους εργαζόμενους η διοίκηση της Χαλυβουργικής, θα βγουν σε τρίμηνη διαθεσιμότητα, χωρισμένοι σε τρία γκρουπ (6 εβδομάδων, 7 εβδομάδων και 13 εβδομάδων).

Χθες, εργαζόμενοι, διοίκηση και Υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση με την παρουσία εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου, μία συνάντηση που απέβη άκαρπη με δεδομένο το γεγονός ότι οι διοικούντες την Χαλυβουργική, δεν κάνουν πίσω στην απόφασή τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο της τρίμηνης διαθεσιμότητας έχει σταλεί προς έγκριση στην Εθνική Τράπεζα (τα δάνεια της Χαλυβουργικής ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ). Να σημειωθεί ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η οικογένεια του κ. Κ. Αγγελόπουλου επένδυσε 250 εκατ. ευρώ, προερχόμενα από ίδια κεφάλαια και δανεισμό για να εκσυγχρονίσει και να επαναλειτουργήσει την ιστορική βιομηχανία καθιστώντας την άμεσα ανταγωνιστική και με παραγωγική δυναμικότητα 1 εκατ. τόνων χαλυβουργικών προϊόντων. Στην εταιρεία είχαν βρει δουλειά 650 εργαζόμενοι.

ergasianet.gr