Η αλληλεγγύη το «εύοπλον» των λαών ενάντια στον πόλεμο και στους ιμπεριαλιστές

Οι πύραυλοι που εκτόξευσαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, ενάντια στο συριακό λαό, με τη στήριξη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μια απάντηση στα «χημικά του Άσαντ», δεν αποτελούν παρά ένα ακόμη ψεύδος για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων στην περιοχή

Δηλαδή, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος για τους λαούς της περιοχής, ένα κόστος που μπορεί να μεταφραστεί -πέραν της απώλειας ανθρώπινων ζωών- και σε νέο κύματα προσφύγων και ξεριζωμένων. Παράλληλα, ενισχύουν και την απειλή μιας γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης.

Φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευθύνη, εμπλέκει τη χώρα μας και το λαό στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς; Ναι. Κι αυτό είναι ξεκάθαρο: ήδη έχει προσδεθεί στο πολεμικό άρμα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για την ενίσχυση του αντιδραστικού άξονα με Ισραήλ και Αίγυπτο, κι επιπλέον δίνει τη βάση της Σούδας για να απογειώνονται τα αμερικανικά αεροπλάνα και να επιτίθενται ενάντια στο συριακό λαό. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως συζητάει ακόμα και την αποδοχή των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στον Άραξο. Ταυτόχρονα, εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον επικίνδυνο ανταγωνισμό με την Τουρκία, με τη συμμετοχή πολυεθνικών, για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ.

Και τι οφείλουν να κάνουν ο λαός και οι εργαζόμενοι, με το δεδομένο πως «βομβαρδίζονται» από μνημόνια που έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο, δηλαδή τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών μας και των δημόσιων αγαθών μας; Ο λαός, οι εργαζόμενοι, το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία οφείλουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να απαιτήσουν το σταμάτημα των βομβαρδισμών στη Συρία, την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, να απομονώσουν τους εθνικιστές και τους χρυσαυγίτες στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.

Να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στους λαούς που δοκιμάζονται, να παλέψουν για την αποτροπή του πολέμου ενάντια στο σύστημα που γεννά τον πόλεμο και την προσφυγιά.

ergasianet.gr