Φασιστοειδή και μπάτσοι συνασπίζονται για να επιτεθούν σε πρόσφυγες -μετανάστες στην Μυτιλήνη

Μια απ’ τις πιο ντροπιαστικές νύχτες στην ιστορία της Μυτιλήνης η χτεσινή, όπου τα ποταπά ένστικτα των φασισταριών ξεδιπλώθηκαν στοχεύοντας τους αδύναμους πρόσφυγες και μετανάστες που εδώ και μέρες βρίσκονται στην πλατεία Σαπφούς, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό της.Μόριας.

Το κάλεσμα των «υπερμπατριωτών», κυκλοφορούσε από μέρες, με σκοπό  το βράδυ της χθεσινής Κυριακής να μαζευτεί κόσμος στην υποστολή της σημαίας, και να εκκενώσουν την πλατεία από τους συγκεντρωμένους  μετανάστες και πρόσφυγες.

 Και μετά απ’αυτό έγινε το αποτρόπαιο. Την επίθεση ενάντια στους μετανάστες ξεκίνησε μια ομάδα από ανθρωπόμορφα κτήνη, νεαρής κυρίως ηλικίας, με πέτρες, μπουκάλια και αναμμένες φωτοβολίδες επιτέθηκαν στα θύματα του ιμπεριαλισμού και καπιταλισμού,.

Ανατριχιαστικές σκηνές που είχαν ξεπηδήσει απ’ τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας… Φόβος, τρόμος, και απελπισία,  ήταν τα στοιχεία που είχαν καταλάβει ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Και αυτό ήταν που προκαλούσε ηδονή στα μαυρόψυχα καθάρματα που έβριζαν, γελούσαν, χειροκροτούσαν, καθώς έκαναν τις αποκρουστικές επιθέσεις τους σε γυναικόπαιδα μεταναστών.

 Να σημειώσουμε ότι η αστυνομία που παρακολουθούσε από απόσταση όλα τα επεισόδια κάποια στιγμή θεώρησε ότι το μόνο που έπρεπε να κάνει είναι να επιτεθεί με σπρέι πιπεριού και δακρυγόνα με στόχο του μετανάστες οι οποίοι υο μόνο που έκανα ήταν να προσπαθούν να προστατευθούν στοιχειωδώς από τη επίθεση που δεχόταν απ τα φασιστοειδή..

tsak-giorgis