Εντάξει. Συνελήφθησαν οι πρόσφυγες που δέχτηκαν επίθεση από φασίστες χτες βράδυ στη Μυτιλήνη…

Λίγο ασφαλέστερη είναι η Μυτιλήνη, αφού πλέον έχουν συλληφθεί όσοι πρόσφυγες και μετανάστες, προσπάθησαν να βάλουν το κεφάλι τους, μπροστά σε πέτρες που πέταγαν ανέμελα φασίστες.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία συνέλαβε 120 πρόσφυγες και δύο Έλληνες αλληλέγγυους, για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 35 προσφύγων και μεταναστών, ευτυχώς ελαφρά

Υπενθυμίζεται πως χτες βράδυ,ακροδεξιοί που θέλουν να φύγουν οι πρόσφυγες από το νησί τους, επιτέθηκαν σε πρόσφυγες που έκαναν διαμαρτυρία προκειμένου να φύγουν από το νησί τους.

Υπό τις ιαχές “κάψτε τους ζωντανούς”, πέταγαν οι συγκεντρωμένοι φασίστες φωτοβολίδες, κροτίδες και πέτρες από τα ξηλωμένα λιθόστρωτα, εναντίον προσφύγων και μεταναστών στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Αφορμή στάθηκε η συγκέντρωση που είχε εξαγγελθεί σαν ένδειξη συμπαράστασης προς τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης κυριακάτικης υποστολής της σημαίας. Μετά την υποστολή, η μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αποχώρησε, αλλά 200 περίπου άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία, απαιτώντας την εκκένωσή της από τους πρόσφυγες.

Τα επεισόδια εντάθηκαν στις 10 το βράδυ, με τους ακροδεξιούς να ενισχύονται από τα γύρω χωριά και κράτησαν μέχρι τις 3 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ στις 5 το πρωί οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να επιβιβάζουν με τη βία τους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, σε λεωφορεία με προορισμό τον καταυλισμό της Μόριας.

Απ’ ότι φαίνεται πλέον είναι παράνομο να δέχεσαι επίθεση…

spasmenoparathyro.me