Συγκέντρωση αλληλεγγύης από εργαζόμενους και φοιτητές

Την αλληλεγγύη τους στους δύο συλληφθέντες σπουδαστές, οι οποίοι πρόκειται να δικαστούν σήμερα, αντιμετωπίζοντας ανυπόστατες και αναληθείς κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 16 Απρίλη, εκφράζουν εργαζόμενοι και φοιτητές, με νέα κινητοποίηση στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Οι δύο σπουδαστές, ο Στράτος Καρύδας και ο Κώστας Φραγκουλόπουλος,  οδηγήθηκαν την Τρίτη 17 Απρίλη στο Αυτόφωρο, μετά την άγρια καταστολή που δέχτηκε η κινητοποίηση από τα ΜΑΤ, επειδή «τόλμησε» συμβολικά να αποκαθηλώσει τον ανδριάντα του σφαγέα των λαών, του προέδρου των ΗΠΑ Χ. Τρούμαν. Η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα, μετά από αίτημα των συνηγόρων των σπουδαστών, προκειμένου να συγκεντρωθεί επιπλέον αποδεικτικό υλικό που καταδεικνύει το αναληθές και ανυπόστατο των κατηγοριών.

Στην πρώτη δίκη, το «παρών» έδωσαν για να συμπαρασταθούν στον Στράτο Καρύδα και τον Κώστα Φραγκουλόπουλο εκατοντάδες εργαζόμενοι και φοιτητές, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το κύμα καταστολής. Το στημένο κατηγορητήριο περιλαμβάνει απρόκλητη φθορά αντικειμένου τοποθετημένου σε χώρο από περισσότερους, αντίσταση από περισσότερους, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτέλεση βιαιοπραγίας κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση από περισσότερους και από πρόσωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά.

«Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους δύο συλληφθέντες φοιτητές. Οι δύο νεολαίοι δεν είναι μόνοι τους. Έχουν μαζί τους τους φοιτητικούς συλλόγους, τα συνδικάτα. Οι άθλιες μεθοδεύσεις κυβέρνησης, δυνάμεων καταστολής δεν θα περάσουν», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του για τη σημερινή κινητοποίηση.

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έχει καλέσει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Τη βία, την καταστολή και τις συλλήψεις φοιτητών στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Αθήνα στις 16 Απρίλη καταδικάζουν με κοινό μήνυμά τους 28 Κομμουνιστικές Νεολαίες από διάφορες χώρες.

Να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 25 Απρίλη στα Δικαστήρια της Ευελπίδων στο κτίριο 7 στις 9 π.μ. καλούν η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

902.gr