Επιτροπή Αγώνα Φυλακών: Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους κρατούμενους και τις κρατούμενες

Σε μια κοινωνία εντός εκτός των τειχών που ισχύει το δόγμα «ο καθένας για την πάρτη του» ,αλλάζουμε τους όρους.

Βιώνοντας τον εγκλεισμό και την στέρηση ελευθερίας, συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι πιο σημαντικά από τα πράγματα.

Υπάρχει η αίσθηση του να μοιράζεσαι σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Όχι σαν μια πράξη ελεημοσύνης ή γενναιοδωρίας, αλλά ως συνειδητοποίηση ότι η αίσθηση να προσφέρεις είναι πιο απελευθερωτική από το να νοιάζεσαι μόνο για την πάρτη σου.

στα πλαίσια αυτά, ως Επιτροπή Αγώνα Φυλακών προσπαθήσαμε με τις μικρές μας δυνάμεις μέσα σε ένα κλίμα αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης, να σταθούμε δίπλα σε όσους δεν έχουν τα απαραίτητα να βγάλουν την φυλακή τους.

Για όλους τους συγκρατούμενους μας που μετράνε τις λέξεις στο τηλέφωνο γιατί δεν έχουν τηλεκάρτα, μαζεύουν γόπες για να καπνίσουν , δεν έχουν παπούτσια να φορέσουν και «κολυμπάνε» μέσα σε ρούχα της υπηρεσίας που δεν τους κάνουν.

Σε αυτή την κίνηση δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε μόνοι μας, χρειαζόμαστε την βοήθεια και την στήριξη όσων ξέρουν πως ο κόσμος δεν σταματάει έξω από την πόρτα του σπιτιού τους και αδικία δεν εξαφανίζεται απλά όταν κλείνεις τα μάτια

Για αυτό απευθυνόμαστε σε όσους και όσες θέλουν να βοηθήσουν και μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους κρατούμενους και τις κρατούμενες που δεν έχουν τίποτα.

Υπάρχει ανάγκη για προσφορά

  1. Φαγητά μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, φακές, φασόλια (όσπρια γενικά) και κονσέρβες
  2. Ρούχα (κοντομανικες μπλούζες, βερμούδες, αθλητικά παπούτσια, παντόφλες
  3. Ειδή προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνι, αφρόλουτρο, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, πετσέτες, σεντόνια και σερβιέτες
  4. Τσιγάρα, καπνούς, χαρτάκια, φιλτράκια , αναπτήρες, τηλεκάρτες.

Όλα τα παραπάνω θα μοιραστούν στις ανδρικές και γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, σε όσους και σε όσες έχουν ανάγκη και θα πάρουν μια ανάσα με αυτή την προσφορά.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι χώροι στους οποίους θα μπορεί να γίνεται η συλλογή πραγμάτων.

Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού