Κορίτσια Λυκείου χάρισαν τα μαλλιά τους σε γυναίκες που έχουν ανάγκη

Η πρόληψη είναι το όπλο των γυναικών κατά του καρκίνου του μαστού, με αυτό το μήνυμα ξεκίνησε η εκδήλωση με θέμα «πρόληψη και προστασία από τον καρκίνο του μαστού» που διοργάνωσε η σχολική ομάδα του πρώτου Γενικού Λυκείου Φλώρινας «Ενεργοί Πολίτες ευρωπαίοι πολίτες» σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικών Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης και το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας. Στόχος της εκδήλωσης η ευαισθητοποίηση όλων για τον καρκίνο του μαστού και η ενημέρωση για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης κορίτσια από το 1ο Λύκειο έκοψαν τα μαλλιά τους κατα χάρισαν στον σύλλογο για τη δημιουργία περουκών για γυναίκες που έχουν ανάγκη.Το κούρεμα ήταν προσφορά του κομμωτηρίου «Έφη και Όλγα».

Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ κ. Ρίκα Γιουβανέλλη «μία στις οκτώ γυναίκες εμφανίζουν από μικρή ηλικία καρκίνο του μαστού για αυτό Είναι απαραίτητος ο έλεγχος από μικρή ηλικία με την ψηλάφηση του στήθους». Από την πλευρά της  η  χειρουργός μαστού κα. Στασοπούλου επεσήμανε ότι «ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου των γυναικών και είναι η δεύτερη αιτία θανάτου των γυναικών από καρκίνο μετά τον καρκίνο του πνεύμονος παγκοσμίως».
Δεν υπάρχει κάποιος σίγουρος τρόπος να εμποδίσουμε την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού υπάρχουν Ωστόσο πράγματα που κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει ώστε να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού ή να τον εντοπίσει σε ένα αρχικό στάδιο οπότε μπορεί να υπάρχει και πλήρης ίαση.