Σφαγείο στο Σώμα των Συνδικάτων: για 4 χρόνια από την τραγωδία στην Οδησσό, οι δράστες δεν βρέθηκαν

Ακριβώς πριν από 4 χρόνια στο Ομοσπονδιακό Συνδικάτο της Οδησσού, σημειώθηκε μια τραγωδία, τα θύματα των οποίων ήταν δεκάδες άνθρωποι. Οι ριζοσπάστες έβαλαν φωτιά στο κτίριο, όπου βρίσκονταν οι υποστηρικτές του «Anti-Maidan». Αργότερα αυτή η σφαγή ονομάστηκε Οδησσό Khatyn. Οι ουκρανικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι θα έβρισκαν και θα τιμωρούσαν τον ένοχο, αλλά, ως αποτέλεσμα, η έρευνα περατώθηκε.

Τον Μάιο του 2014 στην Οδησσό υπήρξαν εκδηλώσεις που χώρισαν την ιστορία αυτής της πόλης σε δύο μέρη: πριν και μετά την τραγωδία στο Σώμα των Συνδικάτων. 48 νεκρούς μόνο σύμφωνα με την επίσημη έκδοση. Η ανεξήγητη σκληρότητα των εθνικιστών και η απόλυτη αδιαφορία των αρχών.

Ο Alexei Albu, που τότε ήταν ένας αναπληρωτής του περιφερειακού συμβουλίου, παρουσιάζει φωτογραφίες που δείχνουν πώς οι εθνικιστές τελειώνουν τους φίλους του που πηδούν έξω από το καιόμενο κτίριο.

Alexei Albu: «Μετά την πτώση, ο Vyacheslav Markin σηκώνεται στα πόδια του και περπατάει και έπειτα υπάρχουν φωτογραφίες όπου χτυπάει, όπου πέφτει με σπασμένο χέρι, αιμορραγεί, πέθανε στις 3 Μαΐου νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο. »

Ομοίως, ο 18χρονος Βαντίμ Παπούρα και πολλοί άλλοι σκοτώθηκαν από εθνικιστές. Υπάρχουν γεγονότα, υπάρχουν φωτογραφίες, υπάρχουν βίντεο και άλλα στοιχεία για εγκλήματα, αλλά κανείς δεν τιμωρείται. Επιπλέον, πίσω από τις ράβδους που κατηγορήθηκαν για διαχωρισμό ήταν εκείνοι που επέζησαν μετά τη σφαγή. Οι ουκρανικές αρχές δηλώνουν ότι ευθύνονται και οι δύο πλευρές.

Αλεξέι Αλμπού: «Αλλά υπάρχει μία πλευρά που έχει υπερασπιστεί τον εαυτό της, δεν είναι πολίτες της Οδησσού που ήρθαν στο Λβιβ και οργάνωσαν ένα πογκρόμ εκεί, αλλά οι στρατιωτικοί που ήρθαν στην Οδησσό, οργανώθηκαν υπό την πίεση των νέων αρχών της Ουκρανίας και ήταν εκείνοι που διοργάνωσαν προκλήσεις «.

Τώρα είναι ήδη γνωστό ότι οι ενέργειες των εθνικιστών συντονίστηκαν από τις ουκρανικές αρχές. Υπάρχει ακόμη και μια καταγραφή μιας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του βοηθού διοικητή της Οδησσού, ο οποίος διατάζει να αναπτύξει μια στήλη ριζοσπαστών στο Σώμα των Συνδικάτων.

Ο Γιούρι Κότ, επικεφαλής του τμήματος πληροφόρησης της Επιτροπής Διάσωσης της Ουκρανίας: «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι αυτό ήταν δυνατό. Αυτό που είναι δυνατόν είναι μια συλλογική θυσία, που είναι δυνατόν απλώς να τραβήξουμε τους ανθρώπους και να κάψουμε. οι άνθρωποι καίγονται επειδή δεν συμφώνησαν με το τι συνέβη στο Κίεβο, ότι δεν θέλουν να ζήσουν σε ένα ενιαίο κράτος, ότι θέλουν να μιλούν ρωσικά, δεν θέλουν να ζήσουν σε μια κατάσταση όπου μια μικρή δέσμη των Ροσοφοβικών ανθρώπων αποτελούν την ατζέντα, χωρίς τα όπλα, οι άνθρωποι ήταν απλά με πλακάρδες, κάηκαν και σκοτώθηκαν γι ‘αυτό ».

Οι σημερινές αρχές στην Ουκρανία κάνουν τα πάντα για να ξεχάσουν την τραγωδία της Οδησσού, και κάθε χρόνο στις 2 Μαΐου, οργανώνουν στην πόλη λιτανείες εθνικιστών.

Πηγή: NTB

guernica.eu