Πορεία και συναυλία αλληλεγγύης για τον Τάσο Θεοφίλου

Στις 11 Μαΐου θα εκδικαστεί στην Ολομέλεια του Άρειου Πάγου η αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου για τον Τάσο Θεοφίλου καθώς κρίθηκε «λανθασμένη» από τον εποπτεύοντα εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής.

«Αν γίνει δεκτή ο Τάσος Θεοφίλου θα επιστρέψει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες, οι οποίες επισύρουν ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης μέχρι να επαναληφθεί το Eφετείο από νέα σύνθεση δικαστών», τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα για τη σημερινή πορεία στη μία το μεσημέρι στο Θησείο (στ. ΗΣΑΠ).

Αλλαγή ώρας και μέρους της συναυλίας

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού η διοργάνωση της συναυλίας αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου μεταφέρεται στον χώρο της κατάληψης του Μηχανουργείου στο Πολυτεχνείο (Εξάρχεια) στις 21.00. 

Συμμετέχουν: Fundracar, Eισβολέας, Lost bodies, Mεθυσμένα Ξωτικά, Mc yinka, the Cyclothemics.

Κάλεσμα και σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Εφετείο (Αλεξάνδρας), την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 9 το πρωί.

 

Σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» («Με έχει ήδη απαλλάξει ομόφωνα η κοινωνία», 14.04.2018) ο Τάσος Θεοφίλου εξηγούσε:

«Το Ε’ Τμήμα του Αρείου Πάγου θα εξετάσει την αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης που άσκησε ο πρώην εποπτεύων της Αντιτρομοκρατικής και νυν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Αγγελής. Μια εμμονική στοχοποίηση που αγγίζει τα όρια της προσωπικής εμπάθειας.

Ομως φυσικά το θέμα δεν είναι καθόλου προσωπικό, αλλά βαθιά πολιτικό: αφορά τη μέθοδο απονομής δικαιοσύνης γενικά και την ασυδοσία συγκεκριμένων κύκλων της δικαστικής εξουσίας ειδικά. Αφορά επίσης, πιο συγκεκριμένα, τον τρομονόμο καθώς και την ανεξέλεγκτη χρήση του περιβόητου DNA ως στοιχείου σε ποινική δίκη που η σημερινή κυβέρνηση επιμένει να μην περιορίζει.

Ετσι λοιπόν, αν για οποιονδήποτε λόγο που δεν μπορώ να προβλέψω, ο Αρειος Πάγος κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης, εγώ θα ξαναβρεθώ στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες, περιμένοντας να επαναληφθεί το Εφετείο από δικαστές που θα είναι πιο κοντά στα γούστα της Αντιτρομοκρατικής».