Εκπαιδευτικά επιστημονικά προγράμματα από τον «Δημόκριτο» στις φυλακές Κορυδαλλού

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» σχεδίασε και άρχισε να υλοποιεί ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) «Γεώργιος Ζουγανέλης», το οποίο λειτουργεί εντός των φυλακών Κορυδαλλού.
Στόχος είναι η επικοινωνία της επιστήμης και η παρακίνηση των εκπαιδευόμενων για περαιτέρω αναζήτηση σε θέματα σχετικά με την επιστήμη και την τεχνολογία. Οι εκπαιδευτικές δράσεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους ερευνητές του «Δημόκριτου» με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού του 2ου ΣΔΕ Κορυδαλλού «Γεώργιος Ζουγανέλης».

Στο πλαίσιο του προγράμματος και μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν τρεις πιλοτικές εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η παρουσία του «Δημόκριτου» θα είναι πιο συστηματική.

Στην πρώτη εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Ταξιδεύοντας και ζώντας στο διάστημα», η οποία ολοκληρώθηκε στο τέλος Απριλίου, μαθητές και καθηγητές του σχολείου υποδέχτηκαν τον ερευνητή του «Δημόκριτου» δρα Γιώργο Βεκίνη και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της παρουσίασης.

ΑΠΕ ΜΠΕ