ΜΜΕ: Τα εργοδοτικά εγκλήματα «εξαφανισμένα» – Τα τρικάκια του «Ρουβίκωνα» δημιουργούν «ανασφάλεια» και «φόβο»

Το πρωί της Δευτέρας 30 Απρίλη τρεις εργάτες  προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των εργατικών εγκλημάτων στους δήμους. Αυτή την φορά το εργοδοτικό αυτό έγκλημα έγινε στο χωριό Ποταμιά της Τήνου

«Από τους τρεις  συναδέλφους που ξεκίνησαν στη βάρδια, οι δύο είναι νεκροί. Πατέρας δύο παιδιών είναι ο ένας από τους δύο εργαζόμενους του δήμου στην Τήνο που βρήκαν τραγικό θάνατο και ένας ακόμα 24 χρονών τραυματίστηκε σοβαρά, όταν το απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις εργαζόμενοι  έπεσε σε γκρεμό βάθους 100-120 μέτρων. 

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο ένας από τους δύο νεκρούς εργαζομένους, ήταν συμβασιούχος καιήταν απλήρωτος από τον Ιούνιο του 2017», ανέφερε καταγγελία συνδικαλιστικής παράταξης των εργαζομένων στους ΟΤΑ και συνέχιζε:

«Οι δήμοι λειτουργούν κράτος εν κράτη, ασύδοτοι αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν τους ελέγχουν, κάνουν στραβά  μάτια, δεν τηρούνται οι κανόνες ακόμα και αυτοί που προβλέπονται.
Οι τεχνικοί ασφαλείας ακόμη και εκεί που υπάρχουν με σύμβαση, πολλές φορές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους  γιατί θέλουν να τα έχουν καλά με τους δήμαρχους, για ευνόητους λόγους.
Κυβέρνηση και δήμαρχοι βλέπουν τα πάντα ως οικονομικό κόστοςδεν τους νοιάζουν οι ζωές των εργατών. Δεν διαθέτουν τα αναγκαία χρήματα για  την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών, για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, τις ιατρικές εξετάσεις, την εκπαίδευσή τους. Γι αυτούς είμαστε αναλώσιμοι».

«Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές, είναι να ανατρέψουμε με τον αγώνα μας τις βάρβαρες πολιτικές που γεννούν τα εργοδοτικά εγκλήματα» είναι η διαπίστωση των συγκεκριμένων συνδικαλιστών.

Αλήθεια, είδατε την συγκεκριμένη είδηση τους παραπάνω εργοδοτικού εγκλήματος να δεσπόζει την επικαιρότητα και την παραπάνω ανακοίνωση –καταγγελία να είναι κεντρικό θέμα στα ΜΜΕ;

Αλήθεια, τι είναι ποιο σημαντικό; Το εργατικό αίμα που χύνεται καθημερινά ή τα  φέιγ βολάν που πέταξαν σήμερα μέλη του «Ρουβίκωνα» στο δημαρχείο της Τήλου; 
Ρητορικό φυσικά το ερώτημα.

Εκτακτη επικαιρότητα η παρέμβαση που έκαναν τα μέλη της αναρχικής ομάδας ρίχνοντας τρικάκια στο δημαρχείο της Τήνου. «Εξαφανισμένο», από τα ΜΜΕ το εργοδοτικό έγκλημα.

«Είμαστε μία μικρή κοινωνία,  θέλω οι κάτοικοι να νιώθουν ασφαλείς και να μη φοβούνται». δηλώνει ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτο, άποψη που ασπάζονται όλα τα ΜΜΕ που προβάλλουν την μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλε για «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και ο οποία οδήγησε στην σύλληψη οχτώ μελών του «Ρουβίκωνα» τα οποία θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα να απολογηθούν για το «έγκλημα» που διέπραξαν.

Μάλιστα. Οι εργάτες φοβούνται και νιώθουν ανασφαλείς από τα τρικάκια του «Ρουβίκωνα, ενώ αισθάνονται είναι μέσα στην «ασφάλεια» το να μην γνωρίζουν αν θα επιστρέψουν ζωντανοί από την δουλειά τους. Αυτό προφανώς θέλει να πιστέψουμε ο δήμαρχος Τήλου και τα ΜΜΕ που προβάλλουν τις δηλώσεις του. Αν μάλιστα «τιμωρηθούν παραδειγματικά» τα μέλη του «Ρουβίκωνα» για την αποκοτιά τους να διαμαρτυρηθούν για το εργοδοτικό έγκλημα η «τάξη και η ασφάλεια» θα εξακολουθούν να επικρατούν στο νησί.

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε το indymedia

  Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο Δημαρχείο Τήνου για τη δολοφονία δύο εργατών

Στις 30 Απριλίου, στην ποταμιά Τήνου, άλλο ένα κρατικό έγκλημα συνέβη. Τρεις εργάτες του Δήμου, έπειτα από πτώση του απορριμματοφόρου, έπεσαν από ύψος περίπου 100 μέτρων. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο από αυτούς να ανασυρθούν νεκροί και ο τρίτος να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Ντόπιοι έχουν αναφέρει ότι είχαν γίνει και παλαιότερα πολλές φορές παράπονα για την κατάσταση των απορριμματοφόρων, τα οποία όμως παράπονα είχαν μηδαμινό αντίκρισμα.

Από τη δική μας οπτική, την οπτική των εργαζομένων σε διαφόρους κλάδους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: οι άνθρωποι της τάξης η οποία προσφέρει τα πάντα στις μικρές και μεγάλες κοινωνίες κινδυνεύουν από τις εγκληματικές ελλείψεις όπου το παράσιτο και Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος φρόντισαν να υπάρχουν. Ο ένας εκ των δύο νεκρών, μάλιστα, ήταν απλήρωτος από τον Ιούνιο του 2017. Εν ολίγοις, ένας εργάτης ο οποίος εργαζόταν επί ένα χρόνο απλήρωτος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας. Πραγματικά, δεν υπάρχει καλύτερη λέξη να περιγράψει κανείς άτομα σαν το συγκεκριμένο, αλλά και άτομα του δημοτικού συμβουλίου, από τη λέξη παράσιτο. Πλουτίζουν με αυξημένους μισθούς δίχως να προσφέρουν τίποτα το ουσιώδες στην τοπική κοινωνία. Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι είναι η υποκρισία του δημοτικού συμβουλίου της Τήνου. 10 αποφάσεις λήφθηκαν μετά το συγκεκριμένο περιστατικό και όλες μηδαμινής ουσίας. Κάποιος, λανθασμένα, θα περίμενε πως οι ηθικοί αυτουργοί της ταξικής δολοφονίας δύο οικογενειαρχών θα επιχειρούσαν έστω, να πράξουν κάτι το ουσιώδες. Οι μεσίστιες σημαίες, τα στεφάνια και τα συλληπητήρια είναι πρακτικά άχρηστα, ούτε τις οικογένειες των αδικοχαμένων θα ζήσουν, ούτε τους συναδέλφους τους θα προστατέψουν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Στις σχέσεις εργασίας που επικρατούν για τους υπάλληλους δήμων διαφέρουν εν μέρει από αυτές που καλούνται να αντιμετωπίσουν και να συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Στην περίπτωση των πρώτων δεν υπάρχει συγκεκριμένο αφεντικό. Η ουσία του αφεντικού ( όπως συνηθίζει το κράτος να κάνει σε κάθε περίπτωση που υπάρχει κέρδος αλλά και ευθύνη) είναι διασπασμένη σε φορείς, διευθυντές, συμβούλια. Όμως η κεντρική εξουσία και οι όροι εκμετάλλευσης έχουν τεθεί από τους ανώτερους, δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο και κυριότερα από το Δήμαρχο.

Για εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε ένα πλοίο και να ξανάπαμε στην Τήνο. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναπάμε στην Τήνο. Βέβαια, αν ο Σιώτος ( ο οποίος είναι και υποψήφιος διδάκτωρ εργασιακών δικαιωμάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ) έχει την ελάχιστη ευφυΐα, τότε θα το θέλει πολύ περισσότερο από εμάς.

ΚΑΜΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΩΤΟΣ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ