Αφιέρωμα για την συμπλήρωση 77 χρόνων από την λήξη της Μάχης της Κρήτης που έγινε σαν σήμερα

Σήμερα συμπληρώνονται 77 χρόνια από την λήξη της μάχης της Κρήτης και την κατάληψη όλου του νησιού από τους Γερμανούς.
Είναι μια επέτειος αυτοθυσίας και γενναιότητας.
Πιστεύουμε ότι με τα κείμενα που προσθέσαμε έχουμε το πιο ολοκληρωμένο αφιέρωμα που υπάρχει στο διαδίκτυο για την Μάχη της Κρήτης.

Μπορείτε λοιπόν να διαβάσετε ολόκληρο το περιοδικό HotDot History που κυκλοφόρησε μ’ αυτό το θέμα. Εκεί μην παραλείψετε να δείτε το κεφάλαιο που υπογράφει η διδάκτορας ιστορίας Βασιλική Λάζου και αναφέρεται στον αγώνα ενάντια στους εισβολείς που έκαναν οι κομουνιστέςκαι στην προδοτική στάση της διορισμένης κυβέρνησης Τσολάκογλου.

Και, όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες ιστορικές στιγμές υπήρξε ο λαός που πολέμησε με κάθε τρόπο τον εισβολέα, υπήρξαν όμως και κάποια ντόπια καθάρματα που όχι μόνο συνεργάστηκαν με τον κατακτητή, αλλά διέπραξαν τις ίδιες θηριωδίες μ’ αυτόν, απέναντι στον άμαχο κόσμο.

Από την μια δηλαδή έχουμε τον δικηγόρο και βουλευτή του ΚΚΕ Μιλτιάδη Πορφυρογένη να κάνει ένα σάλπισμα ενότητας και αγώνα για τη νίκη και το «τσάκισμα του Χιτλερισμού» και από την άλλη κάποια τομάρια τα οποία είτε καταντούν γερμανοντυμένοι εγκληματίες ή αν θεωρούνται «επιφανείς πολίτες» αρκούνται σε δημόσια καλέσματα να μην προβάλλει ο λαός αντίσταση στους κατακτητές.

Παράλληλα παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια μια προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία μας και όχι μόνο από ξένους

tsak-giorgis