Ζητούν να εκκενωθεί το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Τελεσίγραφο έλαβε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), από την Ελληνικό ΑΕ όπου τους γνωστοποιήθηκε πως στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης προς τη Τρόικα, πρέπει να εκκενωθούν όλες οι δομές στο χώρο του πρώην αεροδρομίου μεταξύ των οποίων και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, χωρίς να υπάρχει από κανενός είδους πρόβλεψη για άλλο χώρο προκειμένου να συνεχίσει το ΜΚΙΕ τη λειτουργία του. Όπως φαίνεται στο κείμενο του εθελοντή γιατρού Γιώργου Βήχα το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού δεν θα αποδεχθεί να αποχωρήσει από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, αν δεν βρεθεί άλλος χώρος για τη στέγασή του.

Αναλυτικά το κείμενο του γιατρού και μέλους του ΜΚΙΕ:

“Τελεσίγραφο από την Ελληνικό ΑΕ στο ΜΚΙΕ, όπου μας γνωστοποιούν πως στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης πρός τη Τρόικα, πρέπει να εκκενωθούν όλες οι δομές στο χώρο του πρώην αεροδρομίου. Ανάμεσα σε αυτές και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, χωρίς να υπάρχει από κανέναν πρόβλεψη για άλλο χώρο προκειμένου να συνεχίσει το ΜΚΙΕ τη λειτουργία του.

Όπως μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε τέτοιου είδους τελεσίγραφα σε μία δομή σαν το ΜΚΙΕ δεν μπορούν να έχουν καμία τύχη γιατί πολύ απλά δεν θα εγκαταλείψουμε τους χιλιάδες ασθενείς μας. Πρέπει να καταλάβουν πως λουκέτο στο ΜΚΙΕ δεν μπαίνει. Από τη μία είναι οι χιλιάδες ασθενείς και από την άλλη οι όποιες συνέπειες από την άρνηση μας να κλείσουμε το ΜΚΙΕ. Αδιαφορούμε για τις συνέπειες και όχι για τους ασθενείς μας.

Θα υπάρξει ενημέρωση από το ΜΚΙΕ για τις όποιες εξελίξεις”.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού εδώ.

tetartopress.gr