Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο στρατοδικείο Ρουφ, για τη δίκη ολικού αρνητή στράτευσης

Την Παρασκευή 15 Ιούνη 2018 9μμ στο στρατοδικείο του Ρουφ δικάζεται πάλι ο Ολικός Αρνητής Στράτευσης Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης για την 4η κατά σειρά δίωξη του για ανυποταξία. Η δίκη γίνεται σε πρώτο βαθμό. Ο σύντροφος έχει ήδη καταδικαστεί τελεσίδικα για την 1η δίωξή του, με εξαγοράσιμη ποινή.

Η εκδίκαση της 2ης και 3ης δίωξής του εκκρεμούν μετά από επ’αόριστο αναβολή τον Ιούνη του ’16, την οποία επέλεξε το κράτος για να αποφύγει το δίλλημα της αθώωσης ή της φυλάκισης ενός Ολικού, που δήλωσε προκαταβολικά την άρνησή του να ξαναπληρώσει για τις αλλεπάλληλες διώξεις. Παράλληλα, του έχουν χρεωθεί τρια χαράτσια των 6000 ευρώ, το επιπλέον ευέλικτο εργαλείο οικονομικής τρομοκράτησης κι αφαίμαξης των ανυπότακτων, που είχε θεσπιστεί από τον Βενιζέλο και διατηρήθηκε από τους Τσίπρα-Καμμένο.
 Εδώ βρίσκεται η δήλωση-απαντητικό σημείωμα του συντρόφου για την τελευταία σύλληψή του, για την επόμενη κλήση κατάταξης από αυτή για την οποία θα δικαστεί τον Ιούνη. Σε μορφή pdf βρίσκονται αναρτημένα στην ίδια δημοσίευση όλα τα κείμενά του από τη θέση του Ολικού Αρνητή Στράτευσης. Κατά σειρά: Η πρώτη δήλωση. «Μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα από την Ελλάδα, προς τους καταπιεζόμενους και εκμεταλλευόμενους της Τουρκίας, του Κουρδιστάν και όλης της γης». Πολιτική ανάλυση ενόψει της εκδίκασης της 1ης δίωξης. «Μπατσόσκυλα και στρατοκράτες βγήκαν σεργιάνι στην πόλη…», δήλωση για τη σύλληψή του για τη 2η δίωξη. «Όταν το κράτος σημαδεύει τους επαναστατημένους, οι επαναστατημένοι στρέφουμε το βλέμμα μας στο βλέμμα των καταπιεσμένων και των συντρόφων μας και λέμε: Αντεπίθεση! Όταν τασσόμαστε από κοινού ενάντια στους μηχανισμούς της τυραννίας, της εκμετάλλευσης, της αλλοτρίωσης, δεν μετράμε τα χτυπήματα, τις διώξεις, τις ποινές, τις φυλακές, αλλά εκείνους που δεν συναντήσαμε  ακόμα στον δρόμο.», τοποθέτηση για την 3η κλήση κατάταξης από το 2012 και τις συνεχείς διώξεις. «Παλλαϊκό κάλεσμα στο πυροβολικό», ανακοίνωση για την κλήση για την οποία δικάζεται τώρα. «Έχουν ανοίξει λέει λάκους και μας περιμένουνε. Τι λέτε ρε μαλάκες ρε! Τι λέτε ρε! », δήλωση ενόψει της δίκης του Ιούνη του ’16. Δυο άλλα πολιτικά κείμενα συλλογικοτήτων ενάντια στο στρατό. «Το δικό μου σημείωμα. (Το δικό τους το ‘χω γραμμένο).», απάντηση στη σύλληψη για τη δίωξη που δικάζεται τώρα και στη νέα κλήση που τη συνόδευε.

« Κι αφού λοιπόν η κρατική βία, η λεηλασία του φυσικού πλούτου και της ανθρώπινης εργασίας, η φτώχεια, ο κατακερματισμός και ο θάνατος σε καθεστώς εγκατάληψης ξεχειλίζουν μέσα στην ελληνική επικράτεια του διεθνούς κεφαλαίου, αλλά και πέρα από τα σύνορά της, οι πυροβολαρχίες του κάτω κόσμου ίσως εμφανιστούν πολύ ταχύτερα απ’ όσο υπολογίζουν στους εφιάλτες τους οι κρατιστές. Κανένας μισθοφόρος της καταστολής δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από γραφειοκρατικές και ιεραρχικές επιφάσεις. Μέσα στον σύγχρονο καπιταλιστικό βόρβορο ούτε το ελαφρυντικό της αμέλειας δεν μπορεί να βρει έδαφος. Όποιος τάσεται στην πλευρά της στρατοκρατίας έχει απάνθρωπο δόλο και πλήρη ευθύνη για τα εγκλήματά της παγκοσμίως.

Καλώ λοιπόν κι εγώ, όχι μόνο εκείνους που θα κληθούν να υπηρετήσουν την στρατοκρατία να αρνηθούν, αλλά κι όλους εκείνους τους αλληλέγγυους που αντιστέκονται στην κρατική κυριαρχία και στην εκμετάλλευση να ταχθούν ως άξιοι πυροβολητές σ’ ένα κοινό μέτωπο για το τσάκισμα της αστικής τρομοκρατίας μέχρι την οριστική εξάλειψη της.

Για να παρουσιαστούμε όλοι μαζί ένα ωραίο πρωί με μια μαύρη και μια κόκκινη σημαία εκεί που το κράτος γυαλίζει τα κανόνια του και να τα βγάλουμε στους δρόμους μ’ ένα σύνθημα :

-Εδώ, όλοι εμείς οι πρώην σκλάβοι- »

15 Γενάρη 2015

« Αφότου εκπνεύσει το τελευταίο δευτερόλεπτο της «στρατιωτικής υποχρέωσης» χωρίς να τους έχω κάνει την πολυπόθητη χάρη να παρουσιαστώ στο μαντρί, προβλέπω ότι η εκδικητικότητά τους θα λάμψει στην ολοκλήρωση των τιμωρητικών διαδικασιών. Ας μου φτιάξουν ένα κουστούμι ίσο με το ελληνικό χρέος. Εκ του μη έχοντως, αέρας. Δεν θα μαζέψω ούτε σεντς για τις τράπεζες και τα τεχνομπιχλιμπίδια της θανατοπολιτικής. Κι επειδή δεν θα εγκαταλείψω την οριογραμμή που έθεσα το καλοκαίρι του 2016, της άρνησης πληρωμής νέων ποινών, διεκδικώντας άμεσα την παύση των αλλεπάλληλων διώξεων, δεν θα αποφύγουν το δίλημμα να οπισθοχωρήσουν απέναντι στην απαίτηση των αντιμιλιταριστών ή να αναδείξουν την αθλιότητάς τους και να θεριέψουν το κίνημα, στέλνοντας έναν αρνητή στράτευσης στην φυλακή. Οικονομική τρομοκρατία και μπουντρούμια, οι διαχρονικοί «παρθενώνες» του ελληνικού κρατισμού. Τίποτα καινούριο. Συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια και λαξευμένα απ’ την κλεφτουριά του κάτω κόσμου.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ (ΕΞΑΧΙΛΙΑΡΟ)

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ »

29 Σεπτέμβρη 2017

athens.indymedia.org