«Ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο της κρίσης»

«Ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο της κρίσης» θα είναι το θέμα συζήτησης σε εκδήλωση που διοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών και η Επιτροπή του ΔΣΠ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Παρασκευή, 1η Ιουνίου 2018.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών «Κωστής Στεφανόπουλος», στην οδό Φιλοποίμενος 24 & Ρήγα Φεραίου, (Γ΄ όροφος), στις 18.30 μ.μ.

 

8a20d316523032ce631aa7e8af143d46_XL-1024x579.jpg

χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Αθανάσιος Ζούπας, ενώ εισηγητές / εισηγήτριες της ημερίδας θα είναι η δικηγόρος και Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του Ανθρώπου Κλειώ Παπαπαντολέων, η οποία θα μιλήσει για τον «Εγκλεισμό, τις συνθήκες κράτησης και τα δικαιώματα των κρατουμένων», ο δικηγόρος και Μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και Διευθυντής HIAS Ελλάδας Βασίλειος Κερασιώτης, με εισήγηση για τις «Όψεις του ρατσιστικού εγκλήματος στην Ελλάδα» και αναφορές στην νομολογία και ο Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος θα αναφερθεί στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα με θέμα εισήγησης «Ζωές σε αναμονή – δύο χρόνια μετά τη συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας».

Τις εργασίες της ημερίδας θα συντονίζει ο Δικηγόρος και Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής ΔΠΘ Μαρίνος Σκανδάμης.

© T-zine.gr