Με χρυσαυγίτες απαντά η «COSCO» στην απεργία των εργατών για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Οργιο τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει «COSCO» και εργολάβοι, στο λιμάνι για να σπάσουν την απεργία των εργατών που με απόφασή τους συνεχίστηκε και σήμερα, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, για μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για ένταξη στα ΒΑΕ, για λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς,

Αρχικά με αγωγή ακύρωσης της απεργίας των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που κατέθεσαν σήμερα το πρωί (Πέμπτη 31 Μάη), η «COSCO» και οι εργολάβοι (εκδικάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Πρωτοδικείο Πειραιά, αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή 1 Ιούνη).

Αγωγή κατέθεσε και ο ΟΛΠ κατά της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη από τις 6.00 π.μ. η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους.

Των αγωγών ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα η προσπάθειά τους  να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, μεταφέροντας με μικρό τουριστικό πλοίο κάποιους, ανάμεσά τους και χρυσαυγίτες, από την προβλήτα του Φαλήρου (ΣΕΦ) στις προβλήτες της «COSCO» για να δουλέψουν.

Από το Σωματείο έγινε παρέμβαση τόσο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο και στον υπουργό Ναυτιλίας, προειδοποιώντας ότι αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνεται με πλοία.

Η τρομοκρατία της «COSCO» ξεκίνησε από χτες Τετάρτη όταν και απειλούσε ευθέως με μηνύσεις και αγωγές σε βάρος εργαζομένων και του Σωματείου τους σπεύδοντας να παραλληλίσει το δικαίωμα στην απεργία με συμπεριφορές που «προάγουν την οποιαδήποτε μορφή απειλής ή και βίας».

Χτες πρώτη μέρα της απεργίας, για πρώτη φορά, μετά τη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά από την «Cosco», το λιμάνι «πάγωσε» από την απεργία των εργαζομένων, καθώς καμία εργασία φορτοεκφόρτωσης δεν πραγματοποιείται, με τις γερανογέφυρες να έχουν σταματήσει.

Μεγάλο κύμα αλληλεγγύης

Οι τρομοκρατικές πρακτικές της COSCO εναντίον του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων καταδικάζονται Εργατικά Κέντρα, ομοσπονδίες και δεκάδες εργατικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από πολλά συνδικάτα του εξωτερικού, που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της «COSCO» στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, έχουν φτάσει στο ΠΑΜΕ  μηνύματα Αλληλεγγύης.

Την έμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «COSCO» εκφράζουν με τη μαζική τους παρουσία στο Ικόνιο του Πειραιά εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, συνδικαλιστές, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, μαθητές από σχολεία του Περάματος.

atexnos.gr