Κατάσχεση σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Ζαριανό πουλου μετά τη δικαστική απόφαση υπέρ των χρυσαυγιτών

Σε κατάσχεση σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, προχώρησαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές Ματθαιόπουλος, Ζησιμόπουλος και Γρέγος κατηγορούμενοι όλοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έσπευσαν  να εισπράξουν με κατάσχεση τα ποσά που τους επιδίκασε η 174/2018 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από την εφέτη Δ. Σίσκου.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση αυτή υποχρέωνε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ να καταβάλει στους χρυσαυγίτες χρηματική ικανοποίηση για «ηθική βλάβη» τους, επειδή σε συνέντευξή του άσκησε κριτική σε δημάρχους και περιφερειάρχες, γιατί στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, προσκάλεσαν βουλευτές και στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμιζε ότι η Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της αποτελούν τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απογόνους των κουκουλοφόρων καταδοτών, των δοσίλογων συνεργατών των ναζί κατακτητών της χώρας μας, των «ταγματασφαλιτών», που, πλάι-πλάι με τα ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα, διέπραξαν απάνθρωπα, τερατώδη και φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος του λαού μας. Αυτή η ναζιστική ιδεολογία αποτελεί τη βάση συγκρότησης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, της οποίας τα στελέχη που είναι υπόδικοι και δικάζονται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «NEWS 24/7» ο Σ. Ζαριανόπουλος χαρακτήρισε επικίνδυνη τη δικαστική απόφαση και αναρωτήθηκε πού θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που κατασχέθηκαν από τον τραπεζικό λογαριασμό του, «όταν πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση».

tvxs.gr