Ανακαλεί τις δηλώσεις του ο Μπαρμπαρούσης, μετά την εισαγγελική έρευνα από τον Άρειο Πάγο

“Επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν την Συνταγματική Νομιμότητα”, οι δηλώσεις του, με τις οποίες ζητούσε στρατιωτικό πραξικόπημα και κεφάλια πολιτικών.

Με τον Άρειο Πάγο να έχει διατάξει έρευνα σε βάρος του, ο Μπαρμπαρούσης ανακάλεσε τις σημερινές του δηλώσεις από το βήμα της Βουλής.

οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου – τις οποίες ανακαλώ – επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν την Συνταγματική Νομιμότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δηλώσεις του:

δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας […] ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠ.ΕΘ.Α. Π. Καμμένου, ότι με μία ατυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα! Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στην Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν

Το περιστατικό

Πριν λίγες ώρες, ο βουλευτής της οργάνωσης, κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα, καθώς και τη σύλληψη του υπουργού Άμυνας, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, ενώ ζήτησε και “τα κεφάλια τους” στις Πρέσπες.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ζήτησε την αποβολή του από την αίθουσα, ενώ σημείωσε:

Σήμερα έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή βεβαίως που έχει έρθει εδώ με την ψήφο του ελληνικού λαού κάλεσε σε πραξικόπημα εναντίον του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και μάλιστα σε στρατιωτικό πραξικόπημα

Πριν λίγο καιρό, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταδικάστηκε επειδή αποκάλεσε τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης “νοσταλγούς του Χίτλερ και πολιτικούς απογόνους των ντόπιων συνεργατών του που βρομίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε εκδηλώσεις για την αντίσταση του λαού κατά των Ναζί”

Απάντηση από τον Παφίλη

Απάντηση έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Από στόματος κοράκου, κρα θα ακούσεις […] Η πολιτική τους προέλευση είναι γνωστή. Ποιοι μιλούν για πατρίδα, οι συνεργάτες των Γερμανών, οι πρόγονοί τους; Τα τάγματα ασφαλείας; Το σύνθημα της Χρυσής Αυγής ήταν δόξα και τιμή στους χίτες και στους ταγματασφαλίτες. Από αυτούς προέρχονται

ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισημαίνοντας τη σημαντική καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, αλλά και την καταδίκη του Σ. Ζαριανόπουλου, επειδή τους αποκάλεσε ναζιστές. Επίσης ανέφερε πως ο λαός τους τσάκισε και θα τους ξαναστείλει στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Την τοποθέτηση του Μπαρμπαρούση καταδίκασαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων εκτός της Χρυσής αυγής, ενώ συμφώνησαν να μη συμμετάσχουν οι βουλευτές της, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Την τοποθέτηση του Μπαρμπαρούση, χειροκρότησε η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, από την οποία μετά διεγράφη, επειδή δεν την εξέφραζε…

Ο Άρειος Πάγος

Λίγο αργότερα, ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μαζί με βίντεο και πρακτικά της ομιλίας του στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της οργάνωσης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ανακοίνωνε την αποπομπή του Μπαρμπαρούση από την κοινοβουλευτική ομάδα.