Έφτιαξαν μια θεωρία συνωμοσίας με fake news και καλούν τους πολίτες να σκοτώσουν.

Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο Πισοδέρι Φλώρινας, πολλά δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα κάνουν λόγο για παρουσία ξένων δυνάμεων καταστολής στην Ελλάδα και
καλούν τους πολίτες να τους σκοτώσουν σε εκατοντάδες σχόλια

18061816b.jpg

18061811.jpg

1906194b

Έχουμε ενημερώσει ήδη τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Στο katohika.gr, voicenews.gr, makeleio.gr, attikanea.blogspot.com,
thesecretrealtruth.blogspot.com κτλ, διαβάζουμε

αρχείο-λήψης-3.jpg

Δείτε τη συνέχεια εδώ.

Σχετική ανάρτηση είδαμε στο Twitter και του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και σε βίντεο από την εκπομπή του:

1906182

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η κα Ραχήλ Μακρή μέσα από ανάρτησή της στο Facebook

αρχείο-λήψης-1-2

 

Μια νέα θεωρία συνωμοσίας γεννιέται.
Η χώρα μας λατρεύει τις θεωρίες συνωμοσίας και ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί οτιδήποτε χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο, ή να βασιστεί σε μερικά στοιχεία που όμως δεν αποδεικνύουν απολύτως τίποτα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει από χθες. Λίγο η πολυεθνική Ταξιαρχία SEEBRI στο Τύρναβο, λίγο η άσκηση «Καλλίμαχος» λίγο οι ανυπόστατες φήμες ότι οι αστυνομικοί δεν μιλάνε Ελληνικά, λίγο γιατί κρατάνε τις ασπίδες ανάποδα, και έτοιμο το σενάριο. Τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα που μιλάνε για ξυλοδαρμούς και σκοτωμούς, είναι χιλιάδες.
Είναι αλήθεια πως ξένες δυνάμεις καταστολής δρουν στη χώρα μας;
Ο παραπάνω ισχυρισμός βασίζεται κυρίως στην ύπαρξη στην Ελλάδα της πολυεθνικής Ταξιαρχίας SEEBRIG με έδρα το Τύρναβο. Η πολυεθνική «Ειρηνευτική Δύναμη» Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης Ταξιαρχία SOUTH – EASTERN EUROPE BRIGADE (SEEBRIG) ιδρύθηκε το 1998 και αποτελείται από προσωπικό Ελλάδας, Τουρκίας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ και Ρουμανίας. Η Ταξιαρχία εδρεύει στη χώρα μας από το 2011 και θα αποχωρήσει το 2020. Η σύσταση της SEEBRIG προβλέπεται από τη βασική συμφωνία ίδρυσης της Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης της ΝΑ Ευρώπης, συμφωνία που υπογράφηκε στα Σκόπια τον Σεπτέμβριο του 1998, Η Ταξιαρχία του Τυρνάβου αποτελεί στρατιωτικό βραχίονα της Πρωτοβουλίας Υπουργών Άμυνας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South-Eastern Europe Defence Ministerial Process – SEDM. Κύριος στόχος της Πρωτοβουλίας SEDM είναι «η ενίσχυση της κατανόησης και της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας στην περιοχή, προκειμένου να ενισχυθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της ενδυνάμωσης της περιφερειακής αμυντικής συνεργασίας. (Πηγή: eleftheria.gr).
Στις 23 Αυγούστου 2017, ο Ρουμάνος Ταξίαρχος Tudorica Petracha, ανέλαβε τη διοίκηση της SEEBRIG από τον Τούρκο Ταξίαρχο Faruk Metin. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Ταξιαρχία έχει αναπτυχθεί μια μόνο φορά, όταν ανέλαβε τη Διοίκηση της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας στην Καμπούλ για ένα εξάμηνο το 2006.

Η Ταξιαρχία SEEBRIG έχει διοργανώσει ή έχει λάβει μέρος σε σειρά ασκήσεων που αφορούν αντιμετώπιση καταστροφών και παροχής βοήθειας, καθώς και σε σενάρια διαχείρισης κρίσεων σε εμπόλεμες περιοχές, αναλαμβάνοντας ειρηνευτικές αποστολές. Ουδέποτε η Ταξιαρχία έχει αναπτυχθεί σε κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει εκτελέσει ασκήσεις καταστολής πλήθους. Ο Ελληνικός Στρατός έχει διεξάγει στο παρελθόν ασκήσεις εναντίον «διαδηλωτών», ωστόσο δε πρόκειται για κάτι καινούργιο (βλέπε άσκηση «Καλλίμαχος 2011»), διότι όλες οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στις εμπόλεμες ζώνες όπως στο Αφγανιστάν, εκπαιδεύονται στην καταστολή ταραχών ομάδων πολιτών (άμαχου πληθυσμού) στην εμπόλεμη ζώνη για πολύ απλούς λόγους. Στις περιοχές αυτές οι αντάρτες Ταλεμπάν καθώς και άλλοι αντιφρονούντες κινούνται συνεχώς μεταξύ μιας μάχιμης μονάδας και μιας οικογενειακής ζωής (πηγή: ekeo.gr).

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο “Κορομηλά” στην Αργυρούπολη Κιλκίς από την 71η Aερομεταφερόμενη Tαξιαρχία, που συμμετέχει στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του ΝΑΤΟ, στη Ταξιαρχία Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE) αλλά και στο Σχηματισμό Μάχης HELBROC, που συναποτελούν η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος.
Ο Ρουμάνος διοικητής της Ταξιαρχίας SEEBRIG υπεύθυνος για το αιματοκύλισμα στο Πισοδερι;
Διάφορα δημοσιεύματα χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. με τον ισχυρισμό πως πρόκειται για το διοικητή της SEEBRIG που ανέλαβε τη καταστολή των διαδηλώσεων στο Πισοδέρι.
Ο πραγματικός διοικητής της Ταξιαρχίας ωστόσο, απεικονίζεται στη παρακάτω εικόνα και δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον παραπάνω αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ..
Από που ξεκίνησαν οι φήμες για τη δράση της SEEBRIG στην Ελλάδα;
Από τη πρώτη στιγμή που η Ταξιαρχία SEEBRIG εγκαταστάθηκε στη χώρα μας (2011), κυκλοφόρησαν ανυπόστατα δημοσιεύματα πως πρόκειται για μια ξένη δύναμη καταστολής εναντίον Ελλήνων πολιτών. Πολύ πιο πρόσφατα (1/18), η φήμη άρχισε να διακινείται εκ νέου από το μπλογκ «ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ». Το ίδιο ιστολόγιο τις τελευταίες ημέρες προέβη σε πολλές σχετικές δημοσιεύσεις. (δείτε εδώεδώ και εδώ).
Το συγκεκριμένο ιστολόγιο ωστόσο, δεν παραθέτει καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς του. Προφανώς μια κίνηση ολόκληρης μονάδας (SEEBRIG), θα είχε παρατηρηθεί από διερχόμενους και θα υπήρχαν σχετικές εικόνες και βίντεο. Παρά τη μη παράθεση οποιοδήποτε στοιχείου, τα γραφόμενα του εν λόγω μπλογκ, αναπαράχθηκαν εκτενώς όπως η είδηση για μια νεκρή γυναίκα που δεν ήταν αληθής.
Τέλος, ο ισχυρισμός ότι όσοι αστυνομικοί κρατάνε τις ασπίδες ανάποδα δεν είναι Έλληνες, είναι πραγματικά γελοίος.
Οι ασπίδες τις αστυνομίας είναι φτιαγμένες για το αριστερό χέρι. Από την εσωτερική πλευρά της ασπίδας, υπάρχει ένας ιμάντας και το χερούλι της ασπίδας. (Δείτε την παρακάτω εικόνα) Έτσι, αν σε κάποιες περιπτώσεις χρειαστεί να την κρατήσουν με το δεξί χέρι θα πρέπει να την γυρίσουν ανάποδα.
Σύνοψη
Οι φήμες για τη κατασταλτική δράση εναντίον Ελλήνων πολιτών από ξένες στρατιωτικές δυνάμεις, ξεκίνησαν από το 2011 και το τελευταίο διάστημα «φούντωσαν» εξαιτίας των επεισοδίων που έλαβαν χώρα ως αντίδραση για την υπογραφή της Συμφωνίας για το «σκοπιανό». Όλες ωστόσο βασίζονται σε ανυπόστατες φήμες και fake news, ενώ δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να τις αποδεικνύει. Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως η Ταξιαρχία SEEBRIG έδρασε ως δύναμη καταστολής στα πρόσφατα επεισόδια, καταρρίπτεται.