«Θα σταματήσει το υπουργείο Άμυνας να προσκαλεί την Χ.Α. σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων;»

Να σταματήσει το υπουργείο Άμυνας να προσκαλεί τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι χρειάζεται να απομονωθεί κάθε φασιστική, ναζιστική, ρατσιστική και εθνικιστική φωνή μέσα στο λαό και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Το τελευταίο διάστημα επανειλημμένα προσκαλούνται από την κυβέρνηση, εκπρόσωποι της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και υπόδικοι βουλευτές της, σε εκδηλώσεις και ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων» υποστηρίζει το ΚΚΕ στην ερώτηση του, αναφέροντας παρακάτω συγκεκριμένες εκδηλώσεις και καταλήγει προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να σταματήσει επιτέλους να προσκαλεί τους υμνητές του Χίτλερ, της δικτατορίας, των Ταγμάτων Ασφαλείας και των δοσίλογων την περίοδο της κατοχής, σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων». Την ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Σταύρος Τάσσος.

Ολόκληρη η Ερώτηση:

«Το τελευταίο διάστημα επανειλημμένα προσκαλούνται από την κυβέρνηση, εκπρόσωποι της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και υπόδικοι βουλευτές της, σε εκδηλώσεις και ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα μετά από την κοινή επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, άλλων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο, συστηματικά καλείται η Χρυσή Αυγή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. Αναφέρουμε: Την τελική φάση της πανελλαδικής διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2017″ στον Έβρο, τον εορτασμό της ημέρας του Πυροβολικού στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο, την παραλαβή λειψάνων πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, την τελετή μνήμης και τιμής στο Σμηναγό Κ. Ηλιάκη στην Κάρπαθο, την επιθεώρηση του Στόλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλα.

Η κυβέρνηση, με αυτήν την τακτική της, δίνει αέρα στα πανιά και αποθρασύνει τη Χρυσή Αυγή. Η πρόσφατη απαράδεκτη ομιλία του βουλευτή Μπαρμπαρούση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, με κάλεσμα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν πραξικόπημα, είναι ακόμα μια απόδειξη για το χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης και του θράσους που έχει η Χρυσή Αυγή.

Μετά και το πρόσφατο προκλητικό γεγονός, από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να σταματήσει επιτέλους να προσκαλεί τους υμνητές του Χίτλερ, της δικτατορίας, των Ταγμάτων Ασφαλείας και των δοσίλογων την περίοδο της κατοχής, σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χρειάζεται να απομονωθεί κάθε φασιστική, ναζιστική, ρατσιστική και εθνικιστική φωνή μέσα στο λαό και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, μετά από αυτά, η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα σταματήσουν να προσκαλούν τη Χρυσή Αυγή σε κάθε είδους εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων;».

thepressproject.gr