Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίες από ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στα σύνορα της Γάζας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δεκάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν από ισραηλινές δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν στα σύνορα της Γάζας για το Μεγάλο Μάρτιο Επιστροφής, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.
Η διαδήλωση της Παρασκευής είδε 206 περιπτώσεις τραυματισμού και ασφυξίας με φυσικό αέριο, ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας έγραψε στο Twitter. Από αυτούς τους τραυματισμούς, 44 ήταν ζωντανές τραυματισμοί.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν μεγάλες ποσότητες δακρυγόνων και ζωντανές σφαίρες ανατολικά της Πόλης της Γάζας την Παρασκευή, όπου διαδηλωτές έκαψαν ελαστικά για να εμποδίσουν την θέα των ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών, ανέφερε η Middle East Eye.

Φωτογραφίες από τη διαδήλωση δείχνουν παχιά σύννεφα μαύρου καπνού και τραυματίες διαδηλωτές που λαμβάνουν θεραπεία σε ιατρικές σκηνές.

Οι τραυματισμοί ήρθαν σε μια μέρα με την ονομασία «Παρασκευή των Τραυματιών», όπου οι Παλαιστίνιοι έφτασαν στα σύνορα της Γάζας κρατώντας μπαλόνια με τα ονόματα και τα πρόσωπα εκείνων που σκοτώθηκαν από τις διαδηλώσεις της Μεγάλης Επιστροφής Μαρτίου που ξεκίνησαν πριν από 85 ημέρες.

Συνολικά 120 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 13.000 τραυματίστηκαν από τότε που ξεκίνησε η Μεγάλη Επιστροφή Μαρτίου στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό

Το Ισραήλ καταδικάστηκε για τη χρήση βίαιων ενεργειών για την εξουδετέρωση των διαδηλώσεων, σε μία φορά κάλεσε την Πολεμική Αεροπορία να στοχεύσει σε έναν παλαιστινιακό. Σε ένα άλλο περιστατικό, ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον τριών Παλαιστινίων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Human Rights Watch δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι θάνατοι και οι τραυματισμοί των Παλαιστινίων από ισραηλινούς στρατιώτες μπορεί να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου. Ζητά να διερευνηθεί η συμπεριφορά του στρατού και πιστεύει ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν δίκη και κυρώσεις.

Πηγή: RT