Επόμενος στόχος; ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ!

Σήμερα είναι μέρα γιορτής, απονομής δικαιοσύνης, αλλά δεν ήρθε από κανένα δικαστήριο. Ήρθε από το τεράστιο και συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Το μήνυμα είναι σαφές: Κανείς μας ποτέ μόνος του!

Όλοι όσοι στήριξαν την Ηριάννα και τον Περικλή, ήξεραν και ξέρουν ότι ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να είναι στη θέση τους.

Όλοι είμαστε στόχος.

Κανείς δεν είναι ασφαλής με τον τρομονόμο…

Όλοι όσοι δεν χαρακτηριζόμαστε ως τα απολιτίκ «φιλήσυχα» ανθρωπάκια – στρατιωτάκια, που είναι έτοιμα να σκύψουν το κεφάλι και να κάνουν μεταβολή κοιτώντας αλλού, μπροστά στις αδικίες, δεν αποτελούμε το αποδεκτό πρότυπο νομοταγούς πολίτη για τα δικαστήρια.

Και μόνο η ιδεολογία, η συμμετοχή σε δράσεις και η ανυπακοή, όπως καταλάβαμε πολύ καλά πια, αποτελούν λόγους κράτησης.

Χρησιμοποιώντας σαθρά στοιχεία κοινωνικών σχέσεων, κακής ποιότητας DNA και ταξίδια στο εξωτερικό, οι εισαγγελείς είναι έτοιμοι να προτείνουν τις πιο βαριές καταδίκες και να καταστρέψουν τις ζωές ανθρώπων.

Ο τρομονόμος 187Α που δεν κατήργησε ο Σύριζα…

Ο τρομονόμος είναι αυτός, επέτρεψε εξαρχής αυτό το έγκλημα σε βάρος δυο νέων ανθρώπων, που σέρνονται στη δικαιοσύνη επί χρόνια και παρέμειναν στην φυλακή 1 χρόνο.

Στον τρομονόμο εντάσσεται κάθε πολιτικό υποκείμενο που επιχειρεί ιδεολογική αντίσταση.

Με απλά λόγια, το περίφημο άρθρο 187Α χαρακτηρίζει σαν τρομοκρατικές ενέργειες ακόμα και πλημμελήματα. Έτσι αδικήματα όπως «η διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας» (σχεδόν κάθε δίωξη συλληφθέντα σε διαδήλωση) και η «διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών», αλλά και η έκρηξη (μολότωφ) μπορεί να θεωρηθούν «τρομοκρατικές» ενέργειε

Aρκεί ο αστυνόμος και ο δικαστής να κρίνουν ότι με αυτές τις ενέργειες είναι δυνατόν να βλαφτεί σοβαρά η χώρα ή ένας διεθνής οργανισμός ή ότι έχουν σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά έναν πληθυσμό ή να εξαναγκάσουν μια δημόσια αρχή ή διεθνή οργανισμό ή την κυβέρνηση.

Το κριτήριο είναι απολύτως αυθαίρετο και υποκειμενικό, και εξειδικεύεται από τους δικαστές, γεγονός που του επιτρέπει μεγάλα περιθώρια αυθαιρεσίας.

Ο Σύριζα, όταν ήταν αντιπολίτευση έσκουζε σε διαδηλώσεις κατά του τρομονόμου, τονίζοντας ότι είναι ικανός να καταστρέψει αθώους.

Όταν όμως ο Σύριζα έγινε κυβέρνηση, δεν έδειξε και πολύ διατεθειμένος να χάσει ένα τέτοιο εργαλείο ενίσχυσης των μηχανισμών καταστολής του κράτους.

Σήμερα είναι μέρα γιορτής.

Επετεύχθη μία μεγάλη νίκη.

Όμως η πραγματική νίκη θα έρθει όταν δεν θα έχουμε άλλη Ηριάννα, άλλον Περικλή, άλλο Τάσο ποτέ ξανά…

ripes.gr