Βίντεο από την #GDtrial: 14 δευτερόλεπτα απόλυτης ανατριχίλας

Πολλές φορές όσα δεν φαίνονται είναι πιο τρομακτικά από όσα φαίνονται
Οι καταγγελίες για επιθέσεις εναντίον μεταναστών από μέλη, στελέχη αλλά και – πολλές φορές – βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχουν πια πλήρως τεκμηριωθεί από το τεράστιο σε όγκο αποδεικτικό υλικό που προβάλλεται τις τελευταίες εβδομάδες στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης και επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες.

Φωτογραφίες και βίντεο ταγμάτων εφόδου, μηνύματα για «δράσεις» και πλάνα «τρομοκρατίας», όπως έγραφε ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης, ολόκληρες δικογραφίες για επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, εμπρησμούς και πλήθος εγκληματικών ενεργειών που στρέφονταν εναντίον μεταναστών, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στην εξέλιξη της διαδικασίας.

Έχουμε δει άπειρες ώρες υλικού στο οποίο οπτικοποιείται ο τρόμος που ζούσαν οι αλλοδαποί κάτοκοι περιοχών όπως η Νίκαια, το Πέραμα, το Κερατσίνι ή ο Άγιος Παντελεήμονας και η πλατεία Αττικής.

Κάποιες φορές όμως, ο τρόμος εννοείται, υποβόσκει.

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάχθηκε η 259η συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής και λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, προβλήθηκαν βίντεο τα οποία βρέθηκαν στο κινητό του κατηγορούμενου για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, Γιάννη Καζαντζόγλου.

Ο Καζαντζόγλου ήταν υπεύθυνος πολιτικής δράσης της Τ.Ο. Νίκαιας, μισθωτός των κεντρικών της Χρυσής Αυγής, και συμμετείχε στο τάγμα εφόδου που συνέδραμε τον Γ. Ρουπακιά τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ανάμεσα στα βίντεο που προβλήθηκαν, ήταν και τα υπ’ αρ. 557 και 558 αρχεία, τραβηγμένα 6 Σεπτεμβρίου 2013, συνολικής διάρκειας 14 δευτερολέπτων, τα οποία δημοσιεύουμε σήμερα για πρώτη φορά.