Αντιδήμαρχος Λέσβου συμμετέχει σε συζήτηση για το προσφυγικό και απειλεί να βγει με όπλο και να δολοφονήσει κόσμο

Ευρεία σύσκεψη παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαμε χτες στη Λέσβο, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα.

Σε αυτή τη συζήτηση, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κατζανός, απείλησε να βγει με όπλο και δολοφονήσει όποιον τολμήσει να μεταφέρει τον προσφυγικό καταυλισμό στη Λέσβο:

Καλώς εχόντων των πραγμάτων δεν σκοπεύω να ξαναέρθω στις εκλογές, να θέσω τον εαυτό μου, με τίποτα με αυτά που έζησα, έτσι; Δεν το συζητάω. Τελεία. Σε έναν χρόνο τελειώνω. Εάν όμως, πριν, προταθεί να πάει σε άλλο μέρος το καμπ, τυγχάνει να είμαι αντιδήμαρχος Ευεργέτουλα, Αγιάσου, Πολιχνίτου και όλης της βορειοδυτικής Λέσβου, γεωγραφικός (σ.σ. αντιδήμαρχος) θα βγω με όπλο, θα βγω με όπλο και όποιος τολμήσει, θα τον δολοφονήσω. Το λέω. Αυτά που ζήσαμε υπουργέ, δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε, ούτε ψύλλος στον κόρφο μας

Ο Γιώργος Κατζανός, πρόεδρος των ιδιωτικών ελαιοτριβείων στη Λέσβο και πολιτευτής των ΑΝΕΛ, δεν απασχολεί για πρώτη φορά την επικαιρότητα.

Το 2016 την είχε δει Τζήμερος και κατέβαζε αφίσσες του ΚΚΕ για το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που γινόταν τότε. Είχε βγάλει μάλιστα και ανακοίνωση το ΚΚΕ, στην οποία ανέφερε:

Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλλει σε όλο το Λεσβιακό λαό και τη νεολαία τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γ. Κατζανό γιατί με δική του εντολή οι δημοτικοί υπάλληλοι «κατέβασαν» όλες τις αφίσσες που προπαγάνδιζαν τις εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη, μία μόλις μέρα πριν την πραγματοποίησή του. Είχε προηγηθεί προ 10ημέρου ανάλογη «επιχείρηση», πάλι με εντολή του κ. Κατζανού. Η επίδειξη τέτοιου αντικομμουνιστικού μένους από τον κ. Κατζανό δεν μας προξενεί έκπληξη αλλά και δεν πρόκειται, πλέον, να μένει αναπάντητη.

Παραδίδουμε τον Γ. Κατζανό στη χλεύη της Λεσβιακής κοινωνίας και καλούμε τη νεολαία και όλο το λαό της Μυτιλήνης να του δώσουν τη δική τους απάντηση, συμμετέχοντας μαζικά στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή το Σάββατο, 17 Σεπτέμβρη, στις 7.00μ.μ στο Πάρκο ΙΚΑ και στην ομιλία του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που θα γίνει στα πλαίσια των εκδηλώσεων του.
ον ίδιο καιρό, ο Κατζανός είχε και άλλο ανοιχτό μέτωπο, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωνε:

Στο νησί μας περάσαμε μία έκτακτη ανάγκη που λίγοι τη ζήσαμε. Εγώ δεν είδα κανέναν δημοσιογράφο από αυτούς (σ.σ. του «Εμπρός») που δημοσιεύουν αυτά, να είναι εκεί. Καθώς καταλαβαίνεις στην έκτακτη ανάγκη που βρισκόταν το νησί μας και χωρίς τη δυνατότητα από την Πολιτεία να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό, ο Δήμος προέβη σε αυτή την ενέργεια. Και ερωτώ τους κυρίους. Τι τους ενοχλεί; Μήπως ξέρουν τις πολιτικές ταυτότητες των υπαλλήλων; Μήπως τους ενοχλεί που τρώει μια οικογένεια ψωμί; Μήπως τους ενοχλεί που καθαρίστηκε το νησί μας; Μήπως τους ενοχλεί που γίνεται δουλειά; Τι εκπροσωπούν εν πάση περιπτώσει αυτοί οι κύριοι;

Ο λόγος για τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΔΕΔΑΠΑΛ), στην οποία ήταν προέδρος τότε ο Κατζανός και σε περιστατικά προσλήψεων με μπλοκάκι στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Η εν λόγω διαδημοτική επιχείρηση, είχε σαν αντικείμενο τη διαχείριση απορριμάτων, αλλά το 2015, αποφάσισε να προσλάβει δεκάδες εργαζόμενους με μπλοκάκι (σε δημοτική επιχείρηση!), η οποία μετατράπηκε σε υπηρεσία καθαριότητας και μέσα σε ένα χρόνο παρουσίασε μια μαύρη τρύπα στα έσοδα, ύψους 850.000 ευρώ. Στη συγκεκριμένη μάλιστα υπόθεση, φέρεται να εμπλέκονταν και ΜΚΟ, οι οποίες επιχορήγησαν τις συγκεκριμένες δραστηριότητες της ΔΕΔΑΠΑΛ.

*Με πληροφορίες από το emprosnet.gr
/spasmenoparathyro.me