Γάζα: Υπέκυψε 16χρονος Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Ενας έφηβος Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε τραυματιστεί από πυρά των ανδρών του ισραηλινού στρατού τον Μάιο στα βίαια επεισόδια στα ισραηλινά σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας υπέκυψε στα τραύματά του την Τετάρτη, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο έφηβος, «ηλικίας 16 ετών, απεβίωσε μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι ανατολικά της πόλης της Γάζας τη 14η Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Άσραφ αλ Κούντρα.

Ο θάνατός του αυξάνει σε 63 τον αριθμό των Παλαιστίνιων που έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις της 14ης Μαΐου, όταν χιλιάδες συγκεντρώθηκαν κοντά στο τείχος που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το ισραηλινό κράτος για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Από την 30ή Μαρτίου, οι πολίτες της Γάζας διαδηλώνουν κατά μήκος του τείχους που χωρίζει τον θύλακα από το Ισραήλ, για να καταγγείλουν τον ισραηλινό αποκλεισμό που διαρκεί πάνω από δέκα χρόνια και για να διατρανώσουν το δικαίωμα της επιστροφής των παλαιστινίων προσφύγων στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν μετά την εγκαθίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον πρώτο ισραηλινοαραβικό πόλεμο το 1948.

Συνολικά, τουλάχιστον 139 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά μετά την έναρξη της μαζικής κινητοποίησης. Η κυβέρνηση του Ισραήλ υποστηρίζει πως πολλά από τα θύματα ήταν εξτρεμιστές κι ότι ο στρατός αποκρούει επιθέσεις και απόπειρες παρείσφρησης στην ισραηλινή επικράτεια στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δημοφιλέστερα στην ενότητα Κόσμος

Μεταφορά εξουσιών στον Ερντογάν

04/07 08:29Διάταγμα με το οποίο μεταφέρονται εξουσίες στον πρόεδρο της Τουρκίας, στο πλαίσιο της μετατροπής του πολιτικού συστήματός της σε προεδρικό, …

Ταϊλάνδη: Αγώνας δρόμου για τον απεγκλωβισμό των παιδιών από το σπήλαιο

04/07 09:44Σε αγώνα δρόμου μετατρέπεται η τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του νεαρού προπονητή τους στην Ταϊλάνδη, προτού αρχίσουν …