Ντόρα Μπακογιάννη: Ξεπλένοντας τον δικτάτορα Ερντογάν!

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπερασπίστηκε την αποδοχή της πρόσκλησης για να παραστεί στην ορκωμοσία Ερντογάν, λέγοντας πως ειδικά τώρα με την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας, υπάρχει ανάγκη “ανοιχτών διαύλων” με την Τουρκία.

Η Ελληνικής και η Τούρκικη αστική τάξη πάντα είχαν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, αυτό είναι μία αλήθεια.

Είναι προκλητικό εκπρόσωπος του ελληνικού πολιτικού συστήματος να δίνει το παρών στην ορκωμοσία την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν καταρχήν έχει ανοίξει «πολεμικό’ μέτωπο με την Ελλάδα. Οι απειλές, οι παραβιάσεις από αέρος και θάλασσας και τέλος η παράνομη ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη αποτελούν καλοί λόγοι για να μην θες να χειροκροτήσεις τον Ερντογάν (τουλάχιστον από κοντά, από τα σπίτια σας κάντε ότι θέλετε)

Κατά δεύτερο ο Ερντογάν ορκίζεται «σουλτάνος», δημοκρατικά εκλεγμένος, έχοντας εξαπολύσει τρομοκρατία κατά των αντιπάλων του το τελευταίο διάστημα. Δεκάδες χιλιάδες στις φυλακές γιατί δεν συμφωνούν μαζί του, ακόμα και το τρίτο κόμμα στην Τουρκία, το φιλοκουρδικό HDP έκανε εκλογές με την ηγεσία του στις φυλακές.

Αλλά ο Ερντογάν έχει καταστήσει την Τουρκία»περιφερειακό» τρομοκράτη με την στρατιωτική εισβολή στη Συρία και τις επιχειρήσεις του τούρκικου στρατού στο Βόρειο Ιράκ.

Αυτόν και αυτές τις πράξεις ξεπλένει η Μπακογιάννη, με την αυριανή παρουσία της.

Είμαστε σίγουροι ότι αδιαφορεί για τα επιχειρήματα μας όμως, όπως και εμείς αδιαφορούμε για ότι την συγκινεί!

Κριτικη΄στην Μπακογιάννη δεν δικαιούνται να κάνουν οι Συριζαίοι όταν ο Τσίπρας καλούσε τον Ερντογάν την περίοδο που είχε εντείνει τις προκλήσεις του και μιλούσε για εποικοδομητικε΄ς συναντήσεις, και όταν έτρεξε προχθές πρώτος να τον συγχαρεί με τηλέφωνο

anemosantistasis.blogspot.com/