Καμία καταδίκη από τον Αρχιεπίσκοπο για τις δηλώσεις του Αμβρόσιου. Καμία επίπτωση για το Μητροπολίτη.

Ένα καθόλου αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος προς τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων, αφού ο τελευταίος έγραψε στο μπλογκ του πως ο Θεός έκαψε 80 ανθρώπους γιατί φύγαμε από το δρόμο του Θεού και οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης.

Όπως αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον Αμβρόσιο:

Είναι λυπηρό το φαινόμενο. Ο Θεός είναι αγάπη, ο Θεός δεν εκδικείται. Και προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλον. Βέβαια συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις αυτές. Αλλά και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο

Ένα όριο που προφανώς δεν ξεπεράστηκε με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη, αφού καμία επίπτωση δεν αντιμετώπισε ο Αμβρόσιος μετά από όσα έγραψε.

Και σίγουρα, στη χώρα μας υπάρχει ελευθερία του λόγου και ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά είναι κάπως περίεργο κάποιος από το ιερατείο μιας Εκκλησίας να εκφράζει απόψεις που πάνε ενάντια(;) στο δόγμα που κηρύσσει και να παραμένει στη θέση του. Και είναι επίσης νομικά περίεργο, κάποιος να παραβιάζει το νόμο για τη ρητορική μίσους και να παραμένει ακόμα ατάραχος στην κρατικά αμειβόμενη θέση του.

Παρότι από μεγάλες εφημερίδες και ιστοσελίδες, η συγκεκριμένη κίνηση του Αρχιεπισκόπου παρουσιάζεται σαν “σκληρή απάντηση” και “αυστηρό μήνυμα”, η παραμονή του Αμβρόσιου στη θέση του και η μη καταδίκη των λεγομένων του από την ιεραρχία της Εκκλησίας, δε μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο πέρα από το ότι η Εκκλησία γενικά συμφωνεί με τον Αμβρόσιο, αλλά ίσως να μην πρέπει να τα λέει τόσο χοντροκομμένα.

Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, έβγαλε χτες το πόρισμα πως για τις πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε πάνω από 80 ανθρώπους μέχρι τώρα, φταίει η “αποστασία” από το δρόμο του Θεού. Ο Μητροπολίτης απαριθμεί καμιά 20αριά αμαρτωλά πράγματα που κάναμε σαν κράτος και τα οποία επέσυραν το μένος του Θεού. Ανάμεσα σε αυτά είναι το Σύμφωνο Συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους και ο γυμνισμός…

Όπως διαβάζουμε στο προσωπικό ιστολόγιο του Μητροπολίτη:

Σε καιρούς αποστασίας από τό δρόμο του Θεού θα εκδηλώνεται η οργή του Πανοικτίρμονος Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα σεισμοί, πείνα, επιδημίες και αρρώστεις λοιμικές, αιματοχυσίες, εγκληματικότης, καταστροφικές φωτιές, σύνεφα καπνού, που θα ανεβαίνουν μέχρι τόν ουρανό!
Ποιός, άραγε, να είναι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από τόν δρόμο του Θεού;
Ποιός άλλος; Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του; Ιδού μερικά από τα κατορθώματά τους:

 • Κατάργηση του Θρησκευτικού Όρκου στους Υπουργούς!
 • Αφαίρεση των Εικόνων του Χριστού μας και των Αγίων μας από τά Σχολεία, τα Γραφεία των Υπουργών, τις Δημόσιες Υπηρεσίες κλπ.
 • Νομιμοποίηση του Γάμου των Ομοφυλοφίλων διά του Συμφώνου Συμβιώσεως.
 • Παρελάσεις των Gays και γελειοποίηση των Εικόνων με την ανάρτησή τους στα γεννητικά όργανα τους στις δημόσιες παρελάσεις τους.
 • Κατάργητης της πρωϊνής προσευχής από τά Σχολεία.
 • Κατάργηση του εκκλησιασμού των Μαθητών.
 • Κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τα Δημόσια Σχολεία.
 • Περιφρόνηση του Μυστηρίου του χριστιανικού Γάμου, αφού ο Πρωθυπουργός συζεί αστεφά- νωτος με την φιλενάδα του κα Μπέττυ ή Περιστέρα.
 • Περιφρόνηση του Μυστηρίου της Βαπτίσεως, αφού δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά τους.
 • Εξάπλωση της εγκληματικότητος κατά την περίοδο της Πρωθυπουργίας του. Βλέπε και τον Ρουβίκωνα!
 • Εξάπλωση του γυμνισμού και εν γενει της ανηθικότητος στη σύγχρονη Κοινωνία μας .
 • Ο Υπουργός της α-Παιδέιας κ. Γαβρόγλου θέλει να καταργήσει τις Πανελλήνιες Εισαγωγικές Εξετάσεις στην Πανεπιστημιακή Βαθμίδα, ώστε «τα παιδιά μας χωρίς αγωνία το Σάββατο το βράδυ να μπορούν νά πηγαίνουν στα μπάρ για ένα ποτό και για να μπορούν επίσης να ερωτεύωνται»!!!!

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων μάλιστα, στο κείμενό του, στρέφει τα βέλη του προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, όχι όμως για την ανικανότητά τους να εφαρμόσουν αποτελεσματική πρόληψη για τις πυρκαγιές, αλλά απλά επειδή είναι άθεοι. Ίσως αν ήταν πιο ένθερμοι χριστιανοί, η ανικανότητά τους να συγχωρούνταν.

Να σημειωθεί κάπου εδώ, ότι ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης, όπως και όλοι οι Μητροπολίτες, αμοίβονται από το ελληνικό κράτος. Από το κράτος δηλαδή το οποίο πληρώνει και τους πυροσβέστες, που απ’ ότι φαίνεται δεν είναι αρκετοί για να σβήσουν τις φωτιές. Τουλάχιστον όμως, έχουμε αφθονία ανθρώπων σαν τον Μητροπολίτη μας.

spasmenoparathyro.me