Κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού έφτιαξαν ψωμί για να προσφέρουν στους πυρόπληκτους

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και κρατούμενοι παραδίδουν στους πληγέντες από τη φονική φωτιά στην Αττική 3.000 συσκευασμένα αρτίδια και 6.000 μεγάλες φιάλες εμφιαλωμένου νερού, παραδίδοντας ταυτόχρονα και μαθήματα ανθρωπιά

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας αναφέρει: «Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις σκηνές εθνικής τραγωδίας που εκτυλίσσονται τα τελευταία 24ωρα στην πατρίδα μας. Οι πυρκαγιές στη δυτική και ανατολική Αττική μόνο με περιγραφές που παραπέμπουν σε βιβλικές καταστροφές μπορούν να συγκριθούν». «Ο μαρτυρικός θάνατος δεκάδων συνανθρώπων μας όλων των ηλικιών, ο τραυματισμός αρκετών άλλων και η καταστροφή τόσων περιουσιών, έχει σκεπάσει με ένα βαρύ πέπλο ατέλειωτου πόνου και ανείπωτης θλίψης όλους τους Έλληνες» προσθέτουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Επίσης, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Τέτοιες στιγμές σαν και αυτές, όμως, είναι που αναδεικνύουν το μέγεθος του πολιτισμού, τη δύναμη ψυχής, τις αντοχές και την αλληλεγγύη κάθε λαού προς τον συνάνθρωπό του. Ο λαός μας, ως ανάδελφος λαός, με βαριά ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά, όσες φορές και αν χρειάστηκε στο παρελθόν, σύσσωμος και με υπερηφάνεια αντιμετώπισε κάθε χτύπημα και είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο θα κάνει και τώρα».

Κατόπιν αυτών, «η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η διοίκηση της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ) στον Κορυδαλλό και οι κρατούμενοι που εργάζονται στο αρτοποιείο τού καταστήματος αποφάσισαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα βοηθείας του Δήμου Νέας Μάκρης, προσφέροντας περίπου 3.000 συσκευασμένα αρτίδια και 6.000 μεγάλες φιάλες εμφιαλωμένου νερού». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κρατούμενοι συνέβαλλαν με την προσωπική εθελοντική εργασία τους στην παρασκευή των αρτιδίων, ενώ η διοίκηση και κυρίως η Ομοσπονδία κάλυψαν το σύνολο της οικονομικής δαπάνης. «Οι στιγμές που περνάνε οι συνάνθρωποί μας είναι τραγικές και πιθανόν τίποτα να μη μπορεί να απαλύνει τον πόνο της απώλειας που βιώνουν.

Η σκέψη μας και η αγωνία μας είναι μαζί τους» καταλήγει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ