Έχασε τη μάχη για τη ζωή 17χρονος Παλαιστίνιος

Ένας έφηβος Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στον φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα

Ο 17χρονος είχε δεχθεί σφαίρα στο στήθος χθες στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο θάνατός του ανεβάζει σε τρεις τον αριθμό των Παλαιστίνιων που έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις αυτές, μετά τον θάνατο ενός 12χρονου και ενός 43χρονου ο οποίος δέχθηκε μία σφαίρα στο κρανία από τον ισραηλινό στρατό.

Τουλάχιστον 157 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη στις 30 Μαρτίου των διαδηλώσεων κατά του αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια και ζητώντας το δικαίωμα επιστροφή των Παλαιστινίων στις περιοχές από τις οποίες εκδιώχθηκαν το 1948.

Στο μεταξύ χθες το Ισραήλ ανακοίνωσε την ανέγερση νέων κατοικιών σε έναν εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ως απάντηση στην επίθεση με μαχαίρι ενός Παλαιστίνιου που κόστισε τη ζωή σε έναν στρατιώτη.

«Η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία είναι η ενίσχυση των οικισμών», τόνισε στο Twitter ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ανακοινώνοντας την κατασκευή 400 κατοικιών στον οικισμό Αδάμ κοντά στη Ραμάλα, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ