Η αυταπάρνηση Ιατρονοσηλευτών και διασωστών του ΕΣΥ στον αντίποδα της κυβερνητικής αδιαφορίας

Κραυγές απόγνωσης ακούστηκαν από τους εγκαυματίες για μια θέση σε κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας την κρίσιμη ώρα. Εγκαυματίες βρέθηκαν  διασωληνωμένοι σε νοσοκομείο εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και χωρίς Πλαστικό Χειρουργό.

Οι ηρωικές προσπάθειες του  ιατρονοσηλευτικού προσωπικού  του αποδομημένου  Δημόσιου συστήματος υγείας , έσωσε χιλιάδες ασθενείς, που δεν φείδονται κόπων που δουλεύουν με απλήρωτες εφημερίες ,και απλήρωτες υπερωρίες  που  δουλεύουν χωρίς ρεπό ,με μπλοκάκια ,με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου ,κι’ ας ξέρουν ότι θα απολυθούν …
Αυτοί με την αυτοθυσία τους  ανέδειξαν τι θα πει Δημόσιο  Σύστημα υγείας στις κρίσιμες στιγμές  που ενώ σήμερα εσείς τους  χειροκροτάτε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση . τους λοιδορείτε σε άλλες στιγμές προκειμένου να τους επιβάλλετε εργασιακές σχέσεις γαλέρας .
Κανένας ιδιωτικός τομέας υγείας δεν ανέλαβε καμία  ευθύνη τις κρίσιμες ώρες .γιατί το κέρδος γι’ αυτούς είναι πάνω από τις ζωές των εγκαυματιών.
Καθημερινά στο λεκανοπέδιο της Αττικής 30-40 ασθενείς αναζητούν κρεβάτια  σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας  ενώ έχετε βάλει λουκέτο σε 150 κρεβάτια ΜΕΘ λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και προσωπικού μεταξύ αυτών και του Λάτσειου Κέντρου Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο της Ελευσίνας.
Σταθείτε με ευαισθησία και σεβασμό στους νεκρούς και τραυματίες της φονικής πυρκαγιάς και χρηματοδοτήστε επαρκώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας το μόνο που μπορεί να ανταπεξέλθει στις υγειονομικές ανάγκες της χώρας μας.
 
Κάνετε άμεσα προσλήψεις με μόνιμο ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό με αξιοπρεπείς αμοιβές.
 
Κάθε άλλη λύση θα είναι στάχτη από το Μάτι.. στα μάτια του κόσμου
ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΕ