Κίνηση ανθρωπιάς από κρατούμενους στις Κ.Φυλακές για πυρόπληκτους

Επιταγή με το ποσό των €2014, με σκοπό να βοηθηθούν τα παιδιά στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, παρέδωσε εκ μέρους 146 κρατουμένων στον Επίτροπο Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη, η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους.

Το ποσό, όπως ανέφερε η κ. Αριστοτέλους, συγκεντρώθηκε από συνεισφορές κρατουμένων, είτε από τα ημερομίσθιά τους για τον μήνα Ιούλιο είτε από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Η Διευθύντρια συνεχάρη τους κρατούμενους για τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού, παραλαμβάνοντας την επιταγή, έκανε λόγο για συγκινητική χειρονομία εκ μέρους των κρατουμένων, αφού πολλοί, όπως ανέφερε, έχουν δώσει και από το υστέρημά τους.

«Αυτό δείχνει την ευαισθησία και το ήθος απέναντι στον ανθρωπισμό γενικότερα και των κρατουμένων, αλλά αυτό δείχνει και την καλή δουλειά που γίνεται εντός των φυλακών για τη δημιουργία αυτού του κλίματος, ώστε ο κάθε κρατούμενος να νιώθει άνθρωπος σε αυτό το περιβάλλον», σημείωσε.

Ο Επίτροπος εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του για αυτή την ανθρωπιστική πράξη, που θα συμβάλει ώστε να δοθεί ποιότητα ζωής στα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών που αυτή τη στιγμή δεν έχουν τίποτα.

Πηγή: ΚΥΠΕ